Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '11

 
Kategori
Meslekler
 

Bir ev hanımı hangi Mesleklere sahiptir

Bir ev hanımı hangi Mesleklere sahiptir
 

Annelerimizden, kendimizden, çevremizden gördük izledik ve biliyoruz. Bir ev hanımı öncelikle bulunduğu ortamın (evinin) güvenliğidir. Her şeye aynı anda hakim olma yetisi gelişmiştir. Ev halkının gözden kaçırabileceği her detayı düşünmekle görevlidir. Aslında herkes sorumluluğunu kendi bilip yerine getirmeli ama bu misyon hep onlara yüklenir. 

Ev hanımı; aşçıdır. Her yeni gün ne pişireceğini, damak zevklerine hitap etmeyi düşünür. Pişirendir, karnınızı doyurandır. Emekçidir mesela. Yeri geldiğinde hasta bakıcı, refakatçi gibi görevlerinizi üstlenir (anneniz ya da eşiniz). Terzi, kuru temizleme, temizlikçidir. Yıkar, ütüler, giydirir bir de izler hayranlıkla. Sökükler köşeye ayrılır ve hep onu bekler dikilmek için. Bulunduğu her yerde temizlik onun sorumluluğuymuş gibi sürekli toparlamak zorundadır. 

Ev hanımı; öğretmendir. Bildiklerini eksiksiz aktarmak için çabalar. Eşine, çocuklarına ve kendisine yeni bir şeyler ekleme çabasındadır. Siyasetçidir. Herkesin nabzına göre şerbet verip idare etmeyi bilir. Huzurdan sorumludur. Onun yüzü gülmeyince evde hep netameli bir hava hakimdir. Psikologdur. Karşısına alıp saatlerce sıkılmadan terapi yapabilir. Elinden geldiğince çözüm odaklıdır. Muhasebecidir. Hesap ve idare kısmı ondadır. Geçinip geçindirir. Takipçidir, evde neyin bittiğini, ne zaman biteceğini bir tek o bilir. 

Oyuncudur. Sıkılıp üzülse de belli etmemeye çalışır. Öyle ya bilirsiniz; “aile içinde olan aile içinde kalır!” sırdaştır! Hukukçudur. Herkese eşit ve adaletli davranmak ister. Ayrım yapmadan objektif bakabilendir. Servis görevini üstlenir bazen. Çocuklarını yıllarca üşenmeden okula taşır, getirir. Annedir, eştir, kardeştir, evlattır, arkadaştır. Kısacası bazı kesimlerin küçümseyerek bahsettiği ev hanımlığı bir değil birkaç mesleğe bedeldir. Çalışan bir ev hanımı ise; alkışlanmalıdır. 

 
Toplam blog
: 670
: 1923
Kayıt tarihi
: 19.12.10
 
 

İstanbul doğumlu. Kuantum Yaşam Koçu. EFT, NLP, ETKİLİ İLETİŞİM, BEDEN DİLİ gibi bir çok konuda e..