Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '13

 
Kategori
Futbol
 

Bir Fatih Terim Klasiği: Cezaya “Gel, gel...” demek!..

Bir Fatih Terim Klasiği: Cezaya “Gel, gel...” demek!..
 

Dün “birinci”lerin, Galatasaray ile Mersin İdmanyurdu’nun maçı vardı. Ha baştan birinci olmuşsun, ha sondan... Çünkü adı üstünde: birinci...

Sondan birinci Mersin İdmanyurdu, biraz şanlı/ becerikli olsa, ilk 15 dakikada 3-0 öne geçebilirdi. Gel gör ki, tek gol attı; 61. dakikaya kadar da maçı önde götürdü. Sonunu getiremeyen Mersin İdmanyurdu, sonunda havlu attı; 3-1 yenildi.

Hakem Süleyman Abay da, sadece Dany’yi attı, başka futbolcuyu atamadı. Ama bunun yanında Teknik Direktör Fatih Terim’i, yardımcıları Hasan Şaş ile Ümit Davala’yı kulübeden attı.

Dün TT Arena’da kıyamet koptu.

Her şey 44. dakikada, Hamit Altıntop’un yaptığı bir faul sonrası, Fatih Terim’in topu yere büyük bir kızgınlıkla vurmasıyla başladı.

Hakem Süleyman Abay, Fatih Terim'e tribünü gösterdi.

Sonrası, tam bir ibretlik görüntü/ler.

Çileden çıkan Fatih Terim, “Kükremiş sel gibiyim bendimi çiğner aşarım” misali bir görüntü çizdi. Gören şaşırdı, duyan da şaşırır mı, dersiniz, orasını bilemem. Ama bir bildiğim, Fatih Terim'in, cezaya “Gel, gel...” demesiydi.

Fatih Terim’in, önüne çıkana tepki göstermesi, sahaya girmesi, bir yandan parmağını, özellikle Süleyman Abay’a sallaması, ağzından çıkanlar, çekimde olan kameraya yumruk atması...

Sonra zehir zemberek açıklama yapması...

Yaptıklarının Fatih Terim’e yakışmadığı, Fatih Terim’in örnek olması gerektiğini söyleyen Rıdvan Dilmen’e de haddini bildirmesi...

Fatih Terim, sakin kafayla bu görüntüleri izleyince, acaba bir pişmanlık duyar mı?

*****

Kimi kişilerin sağı solu belli olmaz. Bu, nerede, ne zaman, neye, nasıl tepki göstereceğini kestirmenin kolay olmadığını da gösterir. Fatih Terim, dün işte bunu gösterdi.

Oysa Fatih Terim’in çok hoşgörülü, anlayışlı, duyarlı olduğu zamanlar da çoktu. Bu sezonun ilk maçını anımsayalım. Fatih Terim, Gaziantep'teki terör saldırısı nedeniyle Kasımpaşa maçıyla ilgili yorum yapmadı.

Niye?

“Yazıklar olsun. Bu ülkeye ne oluyor? Şimdi 3 puan aldık diye göbek mi atayım? Milletin evine ateş düşmüş. Her gün 1 oluyor, 2 oluyor. Beyler nereye gidiyoruz? Böyle bir gecede, 'Kazandığımız için, 3 puan aldığımız için mutluyum, sevinçliyim' demeye utanıyorum. Böyle olacaksa spor yapmayalım, futbol oynamayalım.”

(Galatasaray, Umut’un 87. dakikada attığı golle Kasımpaşa karşısında 2-1 öne geçti. Terim, doğal olarak sevinçten havalara uçtu. Bunda garipsenecek bir durum olamaz. Zorlu, zaman zaman geriye düşme durumlarının olduğu bir mücadelede, öne geçen takımın teknik direktörü üzülecek mi sanki?)

Fatih Terim’in konuşmama nedenini gerçekçi bulmayanlar da olmuştu.  O düşüncede olanlara göre, Fatih Terim’in, Gaziantep’teki saldırıdan habersiz olması mümkün değildi.

Gerekçe?

Gaziantep’te saldırının 19.45’te olması, maçın 21.00’de başlaması, Fatih Terim ise 23.00 sıralarında konuşması.

*****

Gelelim düne...

Her şeyin, 44. dakikada Hamit Altıntop'un yaptığı bir faul sonrası, Fatih Terim’in topu yere büyük bir kızgınlıkla vurmasıyla başlamasına...

Fatih Terim, topu başka niyetle yere vurduğunu söylese ve bu, onu haklılığını gösterse de, ondan sonra yaptıkları, ne yazık ki, onun haksız yapmıştır.

40 yıldır futbolun içinde olduğunu özellikle vurgulayan Fatih Terim, 40. yılında bunları yapıyorsa...

Fatih Terim adına gerçekten üzülmek gerekir.
 

http://www.facebook.com/turgutcelik

https://twitter.com/#!/turgutcelik

turgutc@ttmail.com

 

 

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..