Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '07

 
Kategori
Müzik
 

Bir fenomen olarak Erhan Konuk

Bir fenomen olarak Erhan Konuk
 

Teretenin tek kanallı olduğu günlerden bi gündü ve renkli televizyonla tanışalı (en azından ben) 2-3 yıl olmuştu. Henüz bol karıncalı TV-2 hayatımızda olmadığından Şöhret ve Uzaylı Baba-Oğul (maalesef anımsayamadım dizinin adını) favori dizilerim değildi. Müzik denince akla İtalyan kanallarından çekilen kliplerde (ki henüz klip diye birşey bilen vatan evladı da yoktu) komançerooo diye bağıran kaplan desenli hatun kişi ve Überseksüel Modern Talking (Nora yazılı kolyeyi unutmadınız di mi?) kulaklardan gitmezdi. Europe 1986 yılbaşında izlenerek Final Countdown isimli parçanın 2000 yılına uzanan ilk basamağı atılmıştı. Bilmem hangi akşamdı ama bir program başladı TeReTe'ciğimizde. 'Telepop' namlı bu programın hafif derecede saçsızlık çeken, kravat takan ve kısa gömlek giyen bir de sunucusu vardı. O gün kimsenin bilmediği ise Erhan Konuk'un 20 yıl sonra bile bu programı yapıyor olacağı idi.

Malumunuz olan birçok kitap ve film sayesinde 2000'li yılları biz her yere uçarak gidilen, tuhaf giysiler, gözlükler ve şapkalar takılan (80'lerde var bu düşünce dikkat çekerim, kimse aynaya bakmıyordu herhalde) ultra hiper teknolojik bir dönem olarak hayal ederdik. Geliniz ve de görünüz ki arabalar hala dört teker ve benzinle çalışmakta 100 yıldır. Bireysel olarak da en son Hezarfen uçtu. İnternet, cep telefonu gibi şeyler hayal edilmeden hayatımıza girdi nerede ise. Velhasıl pek çok şey değişti veya değişmedi ama Erhan Konuk hep aynı kaldı.

Değişen sadece biraz daha eksilen saçlarıydı, ne kravatı ne de o kısa kollu gömlek. Ve bir de çaldıkları. Müziğe ancak kasetçilerde hazırlatılan seçmelerle, radyoyla ve pek az da televizyonla ulaşan bir zamandı ve Erhan Konuk popüler müziğe açılan bir kapıydı. 'Şimdi Beach Boys'dan Kokomo' ve 'Phil Collins söylüyor: Another Day in Paradise' her programda kullandığı iki cümle idi bir aralar. Programın yarısı 'Kokteyl' filminden diğer yarısı Phil Collins'in albümünden şarkılarla dolu olurdu. Hele Joe Cocker 'Unchain my Heart' gediklisi idi programın. Pet Shop Boys'u onunla duyduk ilk. Sonra zaman değişti de neler neler çaldı Erhan Konuk ama o hiç değişmedi. Telepop 'Pop Saati' oldu o kadar.

20 yıldır aynı programı yapan bu müzik emekçisine sonsuz teşekkürler sunmak neslimin borcudur kanımca. Naif günlerdi, masum yıllardı. Hiç bir şey kalmadı o masumiyetten, kaldıysa biraz ama yine de harcında emin olun Erhan Bey vardır.

 
Toplam blog
: 9
: 966
Kayıt tarihi
: 18.06.06
 
 

Dişhekimi, Prostodontist, İstanbulda bir Hacettepeli, ve Fenerbahçeli. 30 yaşında, resim yapıyor, ..