Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '19

 
Kategori
Projeler
 

Bir Fikrim Var

Devlet, fikri olan var mı? dedi, bende var dedim yazdım. :))

1. Fikir.
Merhabalar ; birkaç konuda fikirlerimi paylaşmak istedim.
Devletin görevi, insanın temel ihtiyaçlarını sağlamaktır, lüks olanı kişilerin kendisine kalır.
İnsanın neye ihtiyacı var? : Yemek, Mesken, daha sonra eğitim. Sıkıntı çeken ülkelere bakıldığında temel ihtiyaçların karşılanmadığı görülür. Devlet ne kadar hayatı kolaylaştırsa o kadar iyidir.

1) Kentsel dönüşüm; Haberlerde TOKİ'nin fakirler için konut yapacağı söylendi. 7,5 milyon konutun yenilenmesi gerektiği söyleniyor. Bu konutlarda oturan insanlar fakir bu yenilemeyi Türkiye genelinde o bölgede iş yapan inşaat şirketlerini kullanarak daha kısa sürede yapılabilir.

2) Ücretsiz bina depreme dananıklılık testi yapılacağını söylemişti Bakan, yıkılan bina haberlerinde, istek gelmeden onun yerine, bütün binaların sıradan tek tek bu testleri yapılsa, daha güzel olur, bütün binaların durumu öğrenilmiş olur.

3) Tarım'da yeni iklime göre planlama yapılmalı, yatırımlar ve destekler ona uygun olmalı. Ürün seçimi ve ekim planlaması genel olarak devlet yapmalı, çiftçi ile ortaklaşa bu işi yürütmeli. Tarım Müdürlükleri masabaşı memuriyetten tarla-bağ-bahçede icraat yapması sağlanmalı. Et tavukçuluğu sistemi nasıl kontrollü yapılıyorsa aynen öyle.

Bazı insanlar çiftçiliğe meraklı, yapmak istiyor ama imkanı olmadığı için yapamıyor, devlet bu kişilere destek olursa çiftçilik devam eder, bütün işlerde öyle tabi ki, tembelleştirmeden destek.

İşi ehline vermek gerek dendiği gibi, işi, meraklı, insaflı ve vicdanlı olana vermek ve yolunu açmak gerekir.

4) Yayla konusu; Devlet yaylalar için proje çizdirmeli, yurtdışında yapılanlar incelenmeli, vatandaş kafasına göre bina yapmasın. Mesela; projede
a) Jandarma olmalı güvenlik için
b) Turistik yerler
c) Yaylayı hayvancılık için kullananlar için ayrı bir yer...
Böylece oraların güvenliği sürekli olarak sağlanmış olur, böylece yağmalama olmaz.

5) Millet Bahçeleri; buralarda Türkiye'de yetişen bütün ağaçlar olmalı (meyveli-meyvesiz). Serada sebze üretimi de olmalı, buralar birer küçük tohum bankaları olsun, sadece atalık tohumlar kullanılsın, millete hem taze hem tohum olarak satılsın, internet dahil   tarım işletmelerinde üretilen tohumlar da satılsın. İnsanlar bahçelerinde atalık tohum kullanıp sebze-meyve yetiştirmek istiyor.

6) Millet Kıraathanesi Projesi; kendi yapmak istediğim sistem: Kadın ve Erkek için ayrı mekanlar. Mekanlarda;
a) Kalacak odalar, buralarda hem evsizler hem kursiyerler kalacak.
b) Yemekhane, herkese açık.
c) Mesleki kurs alanı.
d) Mesleklerin uygulama alanları, buralarda hem kursiyerler hem mezunlar faaliyet içinde olacaklar, ürünler mutlaka internetten de satılmalı. Herkes projesini buralarda yapabilmeli. Devlet'in projeleri bizzat burada görüp desteklemesi daha isabetli olur.
Bu sistem Türkiye'nin heryerine kurulmalı, nüfüsa göre.

7) Eğitim; bu konuda yapmak istediğim.
Anaokulu'nda, çocukların zeka, akıl, becerisinin tespiti, uygun olan mesleğe yönlendirme, hiç sınava girmeden kapasitesine göre eğitim vermek.
Anaokulu'nda ayrıca temel el becerilerini ve insani ihtiyaçların karşılamasını öğretmek.

İslam'iyete göre eğitim vermek.
a) Tecvid'li Kuran eğitimi
b) Arapça eğitimi
c) Osmanlıca eğitimi
d) Türkçe yani latin harflerin öğretilmesi
hepsi okuma-yazma olarak eğitim verilecek.

İlk - orta - lise eğitimi; anaokulu'ndaki tespite uygun olacak. Mesleki eğitim anaokulu'nda başlayacak, üniversite dahil.

Lise bittiği zaman mesleki eğitimden başka, kara-deniz-hava araçları kullanımı öğretilecek ve ehliyeti verilecek ve temel belgeler, kabiliyetine göre spor lisansı olacak, temel teknoloji eğitimi verilecek.....
Şimdilik bu kadar.... :)

***

Merhaba; bir fikir.
1. Devlet, kendi bulut sistemini kursun. Burada resmi yazışmalarla birlikte kişilerin, şirketlerin ve resmi tüm belgeler olsun.

Kişiler hakkında; kişisel bilgilerle birlikte, diploma-belge gibi herşeyi olsun, belge peşinde kimse koşmasın. Resmi ve diğer resmi kuruluşlarla yaptığı yazışmalar, işlemler burada olsun. Kandırmaca e-posta'larla uğraşılmasın.

Şirketler; Tüm işlemleri burada yapsınlar, personel, mali herşey. TC no'dan kişilerin bilgilerini buradan görüp işlem yapsın. Devlet ve şirketler tüm kişi yada kurumların bilgilerine ulaşsınlar. Şirketlerin yaptığı işlerde burada olsun, verdiği hizmet, ürettiği ürünler vb. Herkes buradan tüm bilgilere ulaşılsınki ticaret de daha kolay olur.
Hem bu şekilde ülkenin temel bilgileri devlet kontrolünde olur.

2. Milli işletim sistemi; bu konuda değişik kurumlar çalışsın, bulut sistem için ayrı, askeri için ayrı, resmi daireler için ayrı, okullar için ayrı, genel için ayrı kurumlar hazırlasın.

3. Ücretsiz ulaşım kartı olanlar bazen sıkıntı çekiyor. Bu sistem TC kimlik kartı, kredi kartı ve şirket kartlarıyla olsun. Vize derdi olmasın. Ücretsiz kullananlar yeni çipli kimikleriyle bu hizmetten yararlansınlar.

***

1. İçilebilir su kaynakları yeraltından birbirine bağlanıp kullanılırsa su sıkıntısı en aza iner.
Dağlardan gelen su için, dağlarda çapraz küçük su yolları açılır ve dağların etrafına kapalı su kanalı yapılıp ihtiyaç olan yere sevki yapılmalı.
Düz alanlarda olan sellerin engellenmesi için su tahliye sistemi yapılmalı.
Şehirlerde yukarıdan inen suların tek bir yerden akıp sel olmaması için yol eğimi ara sokaklara doğru olmalı böylece suyun sele dönüşmesi engellenmeli.
Bu sular ihtiyaç olan göllere ve şehirlere aktarılabilir. Bazı şehirlerde sel var bazılarında su yok.
Trakya'da diğer ülkelerin baraj kapaklarını açmasıyla sel oluyor, bu su kaynaklarının ülkeye girişlerinden itibaren istanbul barajlarına yeraltından bağlantıyla su barajlara taşınması uygun olur. Diğerleri de böyle yapılmalı.

***

Bir fikir; orman yangınları için, kendi kurmak istediğim sistem, tarım arazileri için. Araziye su kuleleri yapılacak, mümkünse her kulesinin kendi artezyeni olacak, birbirine bağlı olabilir su takviyesi için, su kulelerinin mesafesi suyun tazyik mesafesine göre belirlenecek, arazi bir ağ gibi örülecek. Tamamen teknolojik olacak, otomatik yangın kontrolü olacak, merkezi sistemle tüm özellikleri kontrolü yapılacak, bendeki yakıt kullanmadan elektrik üreten sistemler sizde olmadığı için siz piyasadaki rüzgar ve güneş sistemleriyle elektrik ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Kulelerde yangın kontrolü, kamera, merkezle irtibat için ses ve görüntü bağlantısı, oradaki kişilerle görüşülmesi için, gerekli işlerin yapılması için.
Bu su kulelerin yanında insan ve hayvanların da su ihtiyacı düşünülmeli ve karşılanmalı, böyle yapılmazsa su kulelerinin zarar görme ihtimali çok olur.
Hadi kolay gelsin.

Mehmet Haras
 

 
Toplam blog
: 21
: 119
Kayıt tarihi
: 29.03.08
 
 

Mehmet Haras İlkokul mezunuyum. Çiftçilik yapıyorum. İnternet benim için iyi oldu, yeni sistemler..