Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ağustos '11

 
Kategori
Sinema
 

Bir film / Kayıp Nişanlı

Bir film / Kayıp Nişanlı
 

2004 yıında vizyona giren Fransız filmi, 1. Dünya Savaşı sonlarında nişanlısından haber alamayan ve kendini onu bulmaya adayan bir kadının zorlu hikayesini anlatıyor. Çocukluk aşkı Manech'in savaş mahkemesinde alınan kararla, ölümle eşdeğer tutulan, Fransız-Alman ordularınının arasında kalan tarafsız bölgeye gönderilen 5 askerden biri olduğunu öğrenen Mathilda; nişanlısı Manech'in akıbetini öğrenmek için zorlu bir yolculuğa başlar. Yol boyunca tanıştığı her isimden Manech için farklı sonlar duyan Mathilda, Manech'i kaybettiği fikrini kabullenmez ve yoluna devam eder. Bu sır perdesini aralamak için attığı her adımda 5 asker ve mahkum edildikleri acımasız ceza ile ilgili gerçeklere biraz daha yaklaşır... 

7, 8 IMDb puanı alan film, Mathilde'nin hikayesini anlatırken; savaş psikolojisini, savaşın bireylere, ailelere ve topluma etkisini gözler önüne seriyor. Gerçekçi savaş sahneleriyle, basit bir aşk filmi olmaktan sıyrılan film, savaş ve aşk arasında ince bir çizgide. 

Yönetmen Jean Pierre Jeunet'in büyük yankı uyandıran Amelie filminin gölgesinde kalmaktan kurtulamayan filmin başrol oyuncuları Audrey Tautou(Mathilda), Gaspard Ulliel(Manech) ve Jodie Foster(Elodie Gordes)'a Marion Cotillard(Tina Lombardi) eşlik ediyor. 

Türkiye'de Kayıp Nişanlı adıyla vizyona giren filmde seyirciyi bekleyenler; 

Batıl inanç, umut, acı, korku, azim, intikam, kaderini bekleyen bir aşk ve asla pes etmeyen bir aşık... 

kaynaklar:http://www.imdb.com/title/tt0344510/ 

_______________ 

Bir replik 

" Gerektiği zaman ağlamaktan çekinme. Gözyaşları senin söyleyemediklerini söylemek içindir." 

 
Toplam blog
: 3
: 298
Kayıt tarihi
: 04.08.11
 
 

Medya, lise giriş sınavıyla adım attığım kaderim benim... Takiben üniversite olarak da -türlü caydır..