Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '08

 
Kategori
Futbol
 

Bir futbol fanatiği Rafael Nadal

Bir futbol fanatiği Rafael Nadal
 

Hayatındaki bazı şeyler farklı gelişseydi, o da “Barcelona Canavarı” olarak anılan, amcası Miguel Angel Nadal’ın yolundan gidebilirdi.

Tenis sporunun hırslı şampiyonu Rafael Nadal, tenis dünya sıralamasında bir numara olmasını yanında, yıllarca Barcelona forması giyen, altmış iki kez de İspanya milli takımı için sahaya çıkan, unutulmaz savunma oyuncusu Miguel Nadal’ın yeğeni olması nedeniyle de biz futbol severlerin ayrıca ilgisini çekmeyi başarıyor.

Kendisi de uzun yıllar boyunca futbol oynamış biri olarak “tenisçi olmasaydım, futbolcu olurdum” diyecek kadar da spor tutkunu birisi.

Nadal, okul yılları boyunca futbol ve tenisi birlikte götürdüğünü, ancak ailesi, her iki alanda da spor yapmasının derslerini olumsuz etkileyeceğinden endişe duyduğu için, kendisine bir seçim yapması gerektiğini söylediğinde, kendisini tenise daha yakın hissettiği için seçimini kortlardan yana kullanmış. Aslında, çok iyi bir hücum oyuncusu olan Nadal’ın, fiziğinin bir tenisçiden ziyade futbolcuya benzemesine şaşırmamak gerek.

Genç İspanyol, toprak kortların kralı olarak bilinse de, uzun çalışmaların ardından, en büyük rakibi Roger Federer’i, en önemli çim kort turnuvası olarak bilinen Wimbeldon’da yenerek, verdiği kararın yanlış olmadığını ispatladı.

Futbolu bir takım oyunu olduğu için çok sevdiğini söyleyen Nadal, “Tenis bireysel yapılan bir spor olduğu için, futbol oynarken hissettiğiniz takım ruhunu, kortlarda yakalamak mümkün olmuyor. O yüzden ülkeler adına yarışılan Davies Kupasında yer almaktan çok hoşlanıyorum. İspanya’yı bir takım olarak temsil ediyoruz” diyor. Geçtiğimiz yaz düzenlenen Pekin Olimpiyat Oyunlarında, İspanya adına yarışarak şampiyon olan Nadal’ın hırsına hayran kalmamak mümkün değil.

 
Toplam blog
: 47
: 991
Kayıt tarihi
: 10.10.08
 
 

1980 İstanbul doğumluyum. Boğaziçi Üniversitesi'nde felsefe ardından Yıldız Teknik Üniversitesi'nde ..