Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '07

 
Kategori
Futbol
 

Bir futbol maçının düşündürdükleri

Bir futbol maçının düşündürdükleri
 

Öncelikle Yunanistan'ı Atina'da farklı bir skorla yenen Milli takımımızın, futbolcuları, teknik kadrosu ve yöneticilerini millet olarak candan kutlarız. Bu maçı izlerken aklıma takılanları sizlerle paylaşmak istedim.

- 30 Ağustos 1922 tarihininin üzerinden tam 30887 gün geçmiş. Yunanlılar hala Atatürk'ün onlara tattırdıkları kuyruk acısını unutamamış olacaklar ki, gerek futbol gerekse basketbol maçlarında Atatürk'ü hedef alan pankatlar açmayı alışkanlık haline getirmişler. Yaklaşık tam 85 yıl, ne büyük acıymış bu onlar için. Zaman bile hafifletememiş acılarını.

- Yurtdışında ilk milli maçı 1987 yılında İngiltere Wembley stadında izlemiştim. O tarihte İngiltere'ye 8-0 yenilmiştik. Ama o zaman bile İngiliz seyirciler bizim milli marşımız çalınırken ayağa kalkmadıkları gibi, marş sırasında devamlı ıslık çalmışlardı. İngiliz seyirciler arasında oturan bizler de onların marşlarında ayağa kalkmayıp, ıslıklamamıza rağmen, kimsenin umurunda olmamıştı. Maalesef modern sayılan Avrupa'da bir milli marşa bile saygı yok.

- Sahaya atılan maddelere gelince, İsviçre maçını düşünelim, bizim kendi sahamızda oynadığımız maçlarda bizim seyircilerimiz de aynısını yapmıyorlar mı?

- Bu skordan sonra aklıma, 2000 yılında Fatih Terim'in başında olduğu Galatasaray'ın, UEFA kupasında Mallorca'yı rakip sahada 4-1 gibi bir skorla yendiği maç geldi. O maçtan sonra Galatasaray yoluna devam etmiş ve UEFA kupasını almıştı. Yine Fatih Terim'in başında bulunduğu Milli takımımız, rakip sahada Yunanistan'ı aynı skorla yendi. İnşallah bu benzetme sonunda Milli takımımız Avrupa şampiyonu olur.

- Bir sözüm de Zico'ya , Milli takımda ve Avrupa'da her maçta gol atan Tümer, Fenerbahçe'de yedek kulubesinde oturuyor. Arasıra Aurelio da yedek kulubesinden çıkamıyor. Zico'nun Tuncay, Tümer ve Aurelio'dan faydalanmak konusunda Fatih Terim'den öğreneceği çok şey var.

- Maçın en güzel anı ise, Yunan seyircilerin futbolcularımızı alkışlamaları, ve bizim oyuncularımızın da saha ortasında onlara, alkışlayarak cevap vermeleriydi.

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..