Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Bir garip hayat

Bir garip hayat
 

Evden çıkarsınız birgün ve gideceginiz yere varana kadar geçen süreyi birçoğumuz düşünmez ya da sadece boşa geçen bir vakit olarak değerlendiririr. Ama hayata bir de şöyle bakabiliriz mesela.

Evden çıktıktan sonra birçok insanla karşılaşırız, sokakta, durakta, dolmuşta ya da vapurda. Ne kadar tuhaftır hepsinin birbirinden bağımsız problemleri düşünceleri dertleri mutluluları ya da umutları vardır. Biz hiç farkında olmadan ya da biz onların hiç farkına varmadan teğet geçeriz o yaşamları. İstemeden bir yerlerde rastlar hayatlar birbirine. Biz hiçbir şey planlamadan o anda olması gereken şeydir aslında.

Rastladığımız bir hayat birden hiç ummadığımız yeni hayatlar açar önümüze.
Bazen düşünürüm acaba bugün evden çıktığımda bu kişiyi görmeseydim onu gördükten sonra ki geçen zamanım nasıl olurdu diye. Bir dokunuş farkında olmadığımız hayattan gelen bir dokunuş bizim hayatımıza sanki bir yoldan başka bir yola geçer gibi yön değiştirmesine neden olur.Biz farkında bile değilizdir.
Bu o kadar esrarengiz bir şekilde gerçekleşir ki sonra oturup düşününce olayın gizemini anlayabiliriz.

Mesela benim kuzenim askerden geldiğinde iş problemiyle yüz yüze kalmıştı.Bir gün bir iş görüşmesinden de olumsuz sonuç alarak çıkıp bir banka oturup düşünmeye başlamış. O sırada parkta spor yapan birinin yanına gelip oturmak için izin istemesiyle hayatının geri kalanının tamamen değişmesi gibi.Şu an çok önemli bir siyasetçinin danışmanı olmasına kadar hayat akışı değişti.

İşte o gün o parkta olması ya da o başvurduğu işin olumsuz sonuçlanmaması halinde hayatı çok daha farklı gelişecekti. Bu ve buna benzer bir çok olay vardır çevremizde. Hepimiz böyle birçok olayada şahitlik etmişizdir. Bunun için hergün doğan güneş yeni bir gizemi yeni yaşanacak şeyleri yeni karşılaşmaları beraberinde getirir.

İnsanlar nedenini bilmeden ya da düşünmeden yeni güne yeni umutlarla başlarlar. Belki nedenini hiç bilmeyecekleri ya da düşünmeyecekleri bir mucize gerçekleşir umuduyla yaşar insanoğlu hep. Bir de tüm bu hayatları kendi hayatımda dahil yaşanılanları dışardan başka bir gözle izlemenin keyfi vardır. Tıpkı bir film izler gibi. Bir yönetmen ne kadar uğraşır filmindeki sahnelerde tamamen gerçekliği bulmak için. Hayatı da bir sinema filmi gibi izleyebilmektedir keyif.

Bize dokunan teğet geçen ya da tamamen uzakta olan hayatları sade gözlerle izlemenin keyfine varmanız hayata olan bakışımızı da değiştirecektir. Size dokunan hayatlar umutlarınızla bütünleşen olayları beraberinde getirmesi dileğiyle...

 
Toplam blog
: 3
: 843
Kayıt tarihi
: 03.08.07
 
 

Merhaba üniversite öğrencisiyim. Az kaldı biticek inşallah 1 yıl sonra. Diğer şeyler de sıradan şeyl..