Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '07

 
Kategori
Sinema
 

Bir gece vakti ansızın gelebilirim...

Bir gece vakti ansızın gelebilirim...
 

Otuz gün sürecek karanlıkta ölüm kalım savaşı başladı. Tek kurtuluşları gün ışığıydı...
“Karanlık gecelere ortak edemem seni, kıyamam kıyamam sana” dizeleri zihnimde, melodisi dilimde. Leman Sam, belki de Alaska’nın ücra köşelerinden biri olan Barrow kasabasında her kış, 30 gün boyunca karanlığın en zifiri haliyle yaşandığını ve bu karanlıktan istifade edecek gecelerin bir numaralı dostları vampirlerin ortaya çıkacağını biliyormuş gibi yazmış bu şarkıyı. Kıyamamış filmimizdeki başkahramanımız (olmazsa ayıp olurdu) Şerif Eben(!) gibi ayrı yaşadığı ama içinde ona karşı birşeylerin hala yokolmadığını bildiği eşine...

80 millik alanda yolu bile olmayan vahşi bir bölge, her kış 30 gün karanlıkta kalıyor. Otuz Karanlık Gün…Çizgi romanını sevenler mutlaka bu filmi izlemek isteyeceklerdir. Güzel bir şekilde beyazperdeye aktarılmışsa sevinecek ve güler yüzle ayrılacaklar salonlardan. Eğer aktarılmamışsa bin bir lanet yağdıracaklardır filme daha salonu terk etmeden. Korku çizgi romanları arasında sağlam bir yere sahip olduğunu öğrendiğim 30 Days of Night sinema sektörüne malzeme olmaktan geri duramamış.

Biliriz ki vampirler gece olunca ortaya çıkarlar. Bir de Alaska’daki 30 gün 30 gece zifiri karanlığın olduğu bir yerde onların olduğunu düşünün. Şenlik var demektir. Vampir alt türünü seven korku film izleyicisi için yapılmış bir film. Vampirler adına düşünüldüğünde, onlar adına sevindiğim bir film. Akşam olsa da yeni kurbanlar bulsak eziyetinden kurtulacaklar bu sayede.

Filmin konusu ve künyesi :

Alaska’nın ücra köşelerinden biri olan Barrow kasabası her kış, 30 gün boyunca, zifiri karanlığa gömülür. Çoğu kasaba sakini güneye yöneldiği için hüzünlü bir dönemdir bu. Bu kış, ortaya gizemli bir grup çıkar: Bu grup, kasabada kalan insanlarla beslenmek için son bulmayan bu karanlıktan faydalanmayı beklemektedir. Columbia Pictures’ın “30 Days of Night / 30 Gün Gece” filminde, Barrow Şerifi Eben (Josh Hartnett), ayrı yaşadığı karısı Stella (Melissa George), ve sayıca gitgide azalan hayatta kalanlar grubu tekrar gün ışığına kavuşana dek ayakta kalmak için ellerinden gelen her şeyi yapmak zorundadırlar.

Film : 30 Days of Night
Yönetmen : David Slade
Tür : Korku / Gerilim
Süre : 113 dk.
Oyuncular : Josh Hartnett, Melissa George, Ben Foster, Manu Bennett

Sevgiyle ve sevdiklerinizle sağlıklı ve mutlu kalın. Sinemayla kalın...

 
Toplam blog
: 55
: 3379
Kayıt tarihi
: 14.05.07
 
 

'Hayat nefes alınan anlardan ibaret değildir. Hayat nefesin kesildiği anlardan ibarettir.' Haya..