Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Temmuz '06

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Bir genç kızın aşkına layık olabilmek

Bir genç kızın aşkına layık olabilmek
 

Aşk...

Dünya üzerinde yaşayan insanlar diğer duygularından başka bir duyguya daha sahiptir: Sevgi. Sevgi deyip geçmemek gerekir, lakin dünyayı döndüren sevgidir. Öyle ya, eğer her ülke kaçırılan ya da yitirilen asker için savaş açsaydı, dünya yaşanılası bir yer olur muydu?

Sevginin de çeşitleri vardır. Örneğin, annenin çocuğuna duyduğu sevgi, insanın hayvanlara duyduğu sevgi, insanın doğaya (duyması gerektiği) sevgi gibi...

Bir de aşk vardır tabi. Aşk da bir tür sevgidir (değilse bile günümüzde en azından öyle olması gerekir). Ancak aşk, varlığı itibariyle sevgi ve çeşitlerinden daha farklıdır. Mesela daha güçlüdür, içinde "tutku"yu da barındırabilir. Sevgiyi eğer "rüzgar"a benzeticek olursak, aşkı da "fırtına"ya benzetmek yanlış olmaz sanırım.

Aşk'ın da evreleri vardır. Bunlardan, belki de en önemlisi, bu evrelerin başlangıcıdır, yani yaşadığımız ilk aşk. Çünkü ilk aşk, beraberinde birçok "ilk"i de barındırır.

Peki bir genç kızın ilk aşkı? Onunkisi tamamen "saf" bir aşkı barındırır içinde, katıksız bir sevgiyi, ilk kez sahip olunmayı, ilk kez -ailesi dışında- değer verilmeyi, "biricik" olunmayı, "önemli" olduğunu hissetmesi. Kuşkusuz bu durum, onun için sıradışıdır ama bir o kadar da merak edilesidir. İçinde bir "duygu volkanını" barındırır bir genç kız. Yaşadığı tecrübelerle bu volkan bir nevi "nitelik" kazanır.

Peki bir erkek için ilk aşk nedir? İstisnalarıyla beraber, o genç kızı "fethetmektir". Ama o genç kız, zaten eğer aşıksa "herşeyi yapabilecek durumda"dır erkeği için. Ancak bir erkek bunu anlayamaz bunu, çünkü onun için bir genç kızı "fethetmek", bir anlamda "erkekliğin" ta kendisidir. Onun için önemli olan, ilk "fetih"den sonra diğer fetihlerine yönelmektir. Bunu ona yapmaya iten ise, bu durumun ona verdiği "zevk"tir. Burada, aynı kavram, biri için, "zevki de içinde barındıran bir duygu fırtınası" iken, diğeri için "zevk fırtınası" olmaktan öteye geçmez.

İşte tam da bu noktada devreye girer,"Bir Genç Kızın Aşkına Layık Olabilmek" durumu. İlk başta zor olarak gözükse de, o kadar zor olmadığı, asli unsurlardan birtanesinin de "fedakarlık" olduğu anlaşılır... Layık olabilme durumu, erkeğe de özgüvenin yanısıra, "problem çözebilme yeteneğini" arttırır. Birçok önemli avantajları içinde barındırır, yazılamayacak kadar çok, yaşanılması sonrasında anlaşabilecek birçok avantajı...

Ve eğer ben, yazımın başlığındaki gibi bir ilişkim olduğunda, sevgilim bana "Geceleyin geç saatte, hangi elbisesini giymeye uzun süre düşünüp karar verdikten sonra makyajını yapıp, uzun sarı saçlarını taradıktan sonra" nasıl göründüğünü sorarsa:

-Bu gece muhteşem görünüyorsun.

diyeceğim...

 
Toplam blog
: 112
: 3643
Kayıt tarihi
: 22.07.06
 
 

İstanbul'da doğdum. Metalurji ve Malzeme Mühendisliği mezunuyum. Felsefe, sanat tarihi, müzik özel i..