Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Haziran '11

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Bir Genel Seçimin ardından sesli düşünceler

Bir Genel Seçimin ardından sesli düşünceler
 

internetten alinmistir


Seçme ve Seçilme hakkı anayasa ile güvence altına alınmış ve kanun koyucu bizlere demiş ki, istediğiniz yerden seçim kanunu içerisinde belli bir oranda oy alırsanız millete vekil olursunuz, ya da sizin hoşunuza giden, çalışmalarına inandığınız bir aday varsa buyrun seçin. 

Kanun tarafından olaya bakarsanız herşey açık, net ve tartışma götürmez bir durumda düzenlenmiş. Son seçimlerde gördük ki memleketi yönetmeye talip, vatan için çalışmak hevesinde olan ne çok insanımız varmış da bizim haberimiz yokmuş. Canla başla çalıştılar, milyonlar harcadılar sırf bize hizmet aşkıyla yandiklari için. Gönüllerine öyle bir aşk düşmüş ki, para pul harcamak hiç sorun değil bu zat-i muhteremler için. Sokakta bir aç çocuğa bir ekmek verin, bir öğrenciye eğitim bursu verin desem eminim hepsi sıraya girip ben vereceğim diye birbirleri ile yarisacaklardir. Seçim kısmı böyle. 

Ülkemize gerekli olan sosyal demokrasi bir türlü gelemiyor, yüzde yirmi beş’e neredeyse yaklaşan sosyal demokrat partimiz namı diger Cumhuriyet Halk Partisi yine muhalefetle görevlendirildi, ancak içindeki muhaliflerden dolayı anlaşılan gelecek seçime kadar yine muhalefet yapamayacak. Acaba parti içindeki bu kavgalar, kurultayı yeniden toplama girişimleri sırf parti daha ileriye gitsin diye mi, yoksa canım Ankarada ki bina çok güzel şuraya biraz da biz kurulalım girişimleri mi? 

Kabahat bizde canım ülkemin insanları, okumadınız, okutmadınız ve şimdi yine sızlanıp, yardım konvoylarını bekleyeceksiniz. Ramazan çadırlarında masum dualarınızı eda ederken sizleri kullananlar İstanbul'da yaptırdıkları sırça köşklerinde, içinde tahtlar olan oturma salonlarında sizin gibilerin sırtından kazandıkları yeşillerin ikramı olan binbir çeşit hünkar begendileri götürecekler. Siz yine o çadırlarda bir tas aş alabildiginiz için Allah’a sığınıp devlete zeval gelmesin diye dualar edeceksiniz. Sizleri gören bazı siyasiler TV lere çıkıp gözyaşlarını tutamayacaklar. Ve yine sizler-bizler karayollarındaki binlerce ihmal bölgesinde bir yerlerde öleceğiz, İstanbul’un tersanelerinde öleceğiz, Zonguldak yakınlarında bir göçükte öleceğiz, vatan için nöbet tutarken anlımıza gelen bir kurşunla ölüp “vatan sagolsun” diyeceğiz, Sivas’da yandigimiz yetmiyormuş gibi davalarımız zaman aşımına uğrayacak ve birkez daha öleceğiz, sanatsızlıktan öleceğiz, estetikten anlamadığımız için öleceğiz, berbat kentler inşa ettiğimiz için öleceğiz ve yine hiç kimse çiğliklarimizi duymayacak. 

Sonra bir parti çıkacak ortaya adı AKP CHP MHP ya da sonu yumuşak G ile biten bir parti ve hepinizi kurtaracak. Çok beklersiniz. 


21 Haziran 2011
Ali Sami 

 
Toplam blog
: 45
: 453
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

Öncelikle merhaba. Bugün 24 Aralık 2010, ben de blog dünyasında yerimi aldım. Merhaba. Hepinize k..