Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '07

 
Kategori
Okullar
 

Bir gidişin kısa öyküsü

Bir gidişin kısa öyküsü
 

Bir gidişin ardından, gözleri dolar insanın. Hele de yıllarınızın geçtiği bir mekansa terkedeceğiniz. Çalışıp didindiğiniz, doastluklar kurduğunuz, acı tatlı günlerinizin yaşandığı çoook uzun yıllarsa yaşadığınız bir daha hüzün veriyor insana. Bir de kendi isteğiniz dışındaysa yani terciniz değilde çaresizliktense daha bir hüzün basıyor insanı.

Bursa ziraaat okulu 116 yıllık bir geçmişe sahip. Bu okul tarım bakanlığı’na bağlı iken eğitim öğretimin devri ile birlikte önce eğitim merekezine dönüştürüldü daha sonra ise öğrencilerin muğlak kalan hukuki statüsünden dolayı tekarar milli eğitim bakanlığına bağlandı. İşte bu aşamadan sonra bizler bu okuldan ayrılmak durumunda kaldık yani bakanlığın diğer birimlerine atamalarımızı istedik. Bu yaz sonu bu okuldan ayrılıyoruz. Geride yaşanmış onca anıyı bırakarak.

Benim 9 yılım geçti bu kurumda. Şimdi ise yeni bir yaşama başlamak üzere hazırlıklarımızı yapıyoruz. Yavaş yavaş hazırlanıp kendimize yeni bir hayat kuracağımız mekanlara doğru yol alacağız, yüreğimizde kalan buruklukla birlikte.

İşte öyle bir tat veriyor yılların sonunda ayrılamak yaşadığın mekandan. Düşlerinden geriye kalansa anıların.

25 bin dekar araziden 400 dekar alana düşen arazisi ve geçmişinde kalan parlak zamanların ötesindeki boşvermişlik kurumu bitirme noktasına getirmiş. Devir işlerindeki sorunlar ise ayrı bir vaka olarak duruyor. Tarım bakanlığının kendi kurumlarına sahiplenmeyişi ise bir başka hüzün.

Bu tarihi okul devredilirken bir tarih devrediliyor, yeni gelen insanların bu mirasa sahip çıkmalarını dilemekten başka bir dileğimiz de olamaz zaten. Halkalı ziraat okulu yine tarihi bir okul. Umarım harabeye dönmez gelecekte. (hababam sınıfı filminn çekildiği mekandır aynı zamanda) söke ziraat okulu ise tarımsal eğitim en iyi yapıldığı okuldu şimdi atıl kalma tehlikesinde. Umarım yetkililer bu duruma seyirci kalmazlar.

Bursa okulunda ise yeni bir hayat başlıyor bizler olmasak da burada, yüreğimizin bir parçası hep bu okulda kalacak, içimizdeki sevgimizle birlikte.

 
Toplam blog
: 144
: 2687
Kayıt tarihi
: 01.07.06
 
 

Ziraat mühendisi ve iktisatçıyım. yatırım danışmanlığı ve kişisel gelişim konularında  Simurg Con..