Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '12

 
Kategori
Futbol
 

Bir gün herkes FB'li olamaz!!!

İnsan yanılabilir. Ancak insanlar yanılmazlar. Bir delinin kuyuya attığı taşı bin akıllı çıkarmazmış derler. Ancak havanda su dövmeninde bir manası olamaz. Delinin attığı taş kuyuda kalsın. Onu çıkarmak bir iş değil. Bir muhterem zat diyor ki

"BİR GÜN HERKES FENERBAHÇE 'Lİ OLACAK "

Bu ne demek. Söyleyen muhakkak bir çok anlam yüklüyordur. Öyle ya dev çınar yönetenleri bu sloganı kullanıyor bunun ilede yetinmiyor bir çok yere yazıyor .

Peki bu ne demek. Yani bütün herkes FB li olunca diğer takımlar ne olacak. O tek kalan FB de kim ile oynayacak. Lig ve kupa FB tek takım kalınca hep FB nin mi olacak?

FB dev bir çınar. TÜRKİYEnin en önemli kurumlarından biri. Yani o kulübün üyelerinin yada taraftarının değil bütün TÜRKİYE nin gururu ve serveti hatta kültürü.

Çoğunluktan olsa gerek FB li dostlarımız zaman zaman haddini aşan, pek de manası olmayan cümleleri en çok kullananlardan. Bu nedenle FB lilere karşı bir antipati de var. İşin garibi bu FB lilerin hoşuna gidiyor. TÜRKİYE nin güzide değeri olmak ve daha çok taraftar kitlesine seslenmek ve sonuçtada yurtdışında şanlı TÜRK BAYRAĞINI dalgalandırmak için bütün o bayrağa canını vermeye hazır milyonlarca başka takım taraftarını görmek istemiyor.

TÜRK FUTBOLuna önderlik eden ve bu ulaştığı seviye için en çok emek verenlerin başında FB gelir. Kim ne isterse düşünsün bu ülkenin önemli bir değeridir FENERBAHÇE.

Ancak FB yalnız değildir, ezeli rakipleri GS ve BJK ile diğerlari olmadan TÜRK FUTBOLu yaşayamaz. Şike operasyonu FB etrafında dönüyor. Ancak dikkatten kaçmaması gereken önemli bir nokta var BJK ve Trabzon un da adı var. GS nin adının olmaması ise tamamen tesadüf. Bizim kulüplerimiz hepsi biribirine benzer. Birinin yaptığını hepsi yapmıştır. Futbolun içinde olupda şike olaylarını bir kaç kulübün yaptığı bir iştir demek mümkün değildir.

İşin can alıcı tarafı şudur. Lig TV yayın hakları 350 milyon dolardır. FB nin düşmesi veya kalması bir yana bu pastanın ne olacağını düşünmek daha önemlidir. FB nin olamadığı bir ligin şampiyonluğunun da kıymetininde olacağına inanmıyorum. FB li dostlarım ile lig sohbeti yapamayacaksam büyük eksiklik duyacağımı düşünüyorum. Sonuçta YÜCE TÜRK mahkemeleri olay hakkında karar verecek TFF de kulüpler birliği ile bir karar alacaktır. Ancak sonuçta insanlarda kendi kararlarını verecektir.

Ben mahkeme kararına itiraz etmem saygı ile karşılarım. TFF kararını da bakar ve incelerim. Eğer verilen karar kulüplerin yarıdan fazlasının hoşuna gitmiyorsa, azınlıkta kalan kulüplerin kararlarında BİR GÜN HERKES FENERBAHÇELİ OLACAK diyorsa onların TÜRK FUTBOLuna ihanet ettiklerini ve kişisel çıkarlarına daha çok önem verdiklerini düşünürüm.

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..