Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '10

 
Kategori
Güncel
 

Bir gün Mescid-i Aksa’da namaz kılacağız

Bir gün Mescid-i Aksa’da namaz kılacağız
 

Akan kanlar ancak türk İslam Birliği kurulduğunda diner.


Milliyet yazarı Aydıntaşbaş, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun 'Mescid el-Aksa’da namaz kılacağız' dediğini yazdı.

Risale Haber-Haber Merkezi

Milliyet Gazetesi yazarı Aslı Aydıntaşbaş, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Türk-Arap İş Forumu’nda "Yakında Kudüs başkent olacak ve hep birlikte gidip Mescid el-Aksa’da namaz kılacağız” dediğini yazdı. Zirvenin atmosferini aktaran Aydıntaşbaş, Arap ülkelerinin, ticaretin artması ve Türkiye’den gördükleri bu yeni ilgiden memnun olduğunu, bir Arap diplomatın toplantının kapalı bölümünde, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Arap coğrafyası ve İsraille ilgili ateşli bir konuşma yaptığını anlattığını belirterek, "Davutoğlu heyecansız üslubuna karşın sıkı hatip. Konuşmasını noktalarken 17 Arap dışişleri bakanına 'Yakında Kudüs başkent olacak ve hep birlikte gidip Mescid el-Aksa’da namaz kılacağız' demiş. Aslında isteyen Türk vatandaşları İslam’ın en kutsal mekânlarından olan el-Aksa’da namaz kılabilir. Ancak İsrail vizesi alıp İsrail’den geçmek kaydıyla. Dışişleri’ne, Davutoğlu’nun ne demek istediğini soruyorum. Bakanın “bir gün Filistin devleti kurulduğunda, Arap liderlerinin özgürce Filistin devletinin başkenti olarak Kudüs’e giderek el-Aksa’ya gidebileceği”ni kast ettiği cevabını alıyorum. Yani bir cins temenni" dedi.

Şu anda acil olması gereken müslümanların birlik olmasıdır. Sayın Davutoğlunun sözünden bunu anlıyoruz demek istiyor ki yakında müslümanların arasında sınır diye birşey kalmayacak Türk İslam Birliği kurulacak. Bu birlik sayesinde akan kanlar duracak, barış sağlanacaktır. Müslüman müslümanın kardeşidir ve birlik olmak farzdır. Ancak acil olarak kurulması için Türk islam Birliği'nin istenmesi her yerde dile getirilmesi her müslümanın boynunun borcudur. changeTarget(document.getElementById("news_content"))

Bu birlik kurulamadığı sürece kardeş kardeşi öldürmeye, müslüman kanı akmaya devam edecek Allah bunu gösteriyor. Afganistanda çıkan rezervlere de el sürdürmezler, baskı ve zulüm de devam eder eğer bu birlik olmazsa. O yüzden tek çözüm devletimize bu konuda destekçi olup bu birliğin istendiğini göstermek her müslümana farzdır, ayrılık haramdır.

http://www.turkislambirligi.com/index.php

 
Toplam blog
: 145
: 1324
Kayıt tarihi
: 08.11.09
 
 

Dünyaya sevginin hakim olması için iyilerin ittifak etmesi gerektiğine inanıyorum. Sevgi, şefkat,..