Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Bir gün yolunuzu kaybederseniz...?

''Bir gün yolunuzu kaybederseniz bir çocuğun gözlerinin içine bakın...''der Paulo Coello.

Öyle çok kaptırıyoruz ki kendimizi; hayatın telaşına, acımasızlığına, sorumluluklarına, yaşıyor muyuz insan mıyız farkında değiliz. Sanki yetişkin olunca gülemezsin, kahkaha atamazsın, şımarıklık yapamazsın, bir şeye çok sevinemezsin gibi. O ayıp, bu günah, şu yasak...''Ne oluyor...? Büyümek yaşama sevincimizi yok mu ediyor...?''Büyüdük'' diye içimizde ki çocuğun katili mi olmalıyız...? Ben büyümek istemiyorum, beni hayata o çocuk bağlıyor belki. Aksi olurda o çocuk ölürse yaşam sevincimi kaybedeceğim, kendime zarar vereceğim, yaşamak istemeyeceğim belki.

İnsanların, ilişkilerin samimiyetsizliğine, sahteliğine katlanmam, umudumu yitirmemem o çocuk yüzünden. Yolumu kaybettiğim de , kimliğimide kaybedeceğim. Hep savunduğum bir yaşam felsefem vardır;Yaşam bir kerelik bir şans ve kimse kimse için yaşamıyor, yaşam hakkının veresiyesi olmaz, yaşam devredilemez, hatırı gönülü olmaz.Bu yüzden kendiniz için yaşamalısınız.
Yapmak istdiklerinizi ertelememelisiniz.Bir çocuk istediği bir şeyi yapmak için, tüm gücüyle nasıl çabalıyorsa siz de gönlünüzce yaşayabilmek için çabalayın.Çünkü hayatın isteseniz de tekrarı yok.İş içerisinde bırakın kural ve kaideleri, çok kasmayın kendinizi, içinizden nasıl geliyorsa öyle yaşayın, ne yapmak istiyorsanzı o nu yapın ama asla ertelemeyin yapmak istediklerinizi.Gülmek istiyorsanız, kahkahalar atın, yaramazlık yapmak istiyorsanız, oturun çizgi film izleyin...Toplum ne derse desin hiç umursamayın.Umursadığınız o toplum bireylei ne zaman ve ne kadar yanınızda oldu ki...?Aç kaldınız belki, parasız kaldınız, en yakınınızı kaybettiniz, acı çekiyorsunuz, kaza geçirdiniz sakat kaldınız, işinizi kaybettiniz hani nerdeler...?Unutmayın ki kimseden kimseye fayda yok.''Her koyun kendi bacağından asılır''der sevgili atalarımız.Çocuklarınız için bile çok taviz vermeyin yapmak istediklerinizden, tamamen onlara bağlı yapmayın programlarınızı, işkenceye dönüşmüş evliliklerinizi çocuklar için sürdürmek zorunda değilsiniz.İlerde çocuğun umurunda bile olmazsınız.Herkes kendi için yaşıyor, herkes kendini düşünüyor.Hangimizin anne ve babasına faydası var, oysa ne eziyetlerle büyür bir evlat.

Evlilik değiştiriyor insanı.Her birey kendi ailesini kurunca unutuyor, onun için saçını süpürge etmiş, varını yoğunu çocuğuna adamış anne ve babasını.Ölenler
hangi hayallerini yarım bıraktı ya da erteledi kimbilir.Nedensiz yere mutlu olun, her zaman meşgul olabilecek bir şeyler bulun.Yaşayın, tadını çıkartın ama ertelemeyin.Bu hayat sizin.Bir gün olurda yolunuzu kaybederseniz de bir çocuğun gözlerine bakın.O ışık sizin yolunuzuaydınlatır.Sormuyorlar çocuklara , sorsalar çocuklara herşey uçurtma.
SEVGİYLE KALIN

 
Toplam blog
: 147
: 1030
Kayıt tarihi
: 01.07.07
 
 

14/02/1973 İstanbul doğumluyum.İstanbul Üniversitesi Turizm İşletme mezunuyum.İngiltere ye gittiğim ..