Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Bir günde 9 milyon kişi kullandı konu meclise taşındı

Bir günde 9 milyon kişi kullandı konu meclise taşındı
 

 

Sağlık Bakanlığı ve Ziraat Bankası'nın adından TC ibaresi çıkarılıyor söylentisiyle başlayan tartışma hala devam ediyor.
 
CHP'li vekiller konuyu Meclis gündemine taşırken, facebook ve twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde de tepki gösterenler örgütlenmeye başladı. Ancak henüz resmi bir açıklama gelmedi.
 
TC ibaresi devlet kurumlarından tek tek kaldırılıyor. CHP Amasya milletvekili Ramis Topal konuyu meclis gündemine taşıdıktan sonra gündem bir anda "TC" ibaresine kilitlendi.
 
Türkiye'de 32 milyon kullanıcısı olan Facebook'ta 9 milyon kişi profil isminin başına "TC" yazdı.
 
CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na yazılı olarak cevaplaması istemiyle bir soru önergesi verdi.
 
Bir anda ulusal basında geniş yer bulan önerge şimdi de Facebook'un ana gündemi oldu. "TC" ibaresinin silinmesine tepki gösteren Facebook kullanıcıları profillerini değiştirdi. Gerçek Gündem'in edindiği bilgiye göre profillerinin başına "TC" yazanların sayısı dokuz milyon kişiye ulaştı.
 
CHP'li Topal konuya ilişkin "Türkiye Cumhuriyeti’nin her köşesinde kasabasından köyüne, mezrasından beldesine vatandaşlarına hizmet veren bu kurumun tabelalarından Türkiye Cumhuriyeti’nin kısalması olan “T.C.” ibaresinin kaldırılması düşündürücü ve üzücüdür" dedi.
 
CHP milletvekili Ramis Topal kendi Facebook sayfasını "TC Ramis Topal" olarak değişti
 
TC KONUSUNU İLK O SORDU
 
CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, düzenlenen yeni yönetmeliklerle kamu kurumlarında “T.C.” ibarelerinin kaldırılmaya başlandığını ifade ederek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a “T.C.’nin her yerden kaldırılması, Türk, Türkiye ve Atatürk adlarının tasfiye edilmesini tasavvur ettiğiniz yeni Anayasanızın ön hazırlıklarını mı oluşturmaktadır?” diye sordu.
 
CHP’li Çıray yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı’nın eski yönetmeliğinde, tabelalarda “T.C.” ibaresinin bulunacağı ve en üste yazılacağı belirtilirken, yeni Kurum Tanıtım Yönetmeliği’nde “T.C.” ibaresinin yazılmayacağı, sadece logonun içinde yer alacağına dikkat çekti. Çıray, Sağlık Bakanlığı’nın logosundan da T.C.’nin kaldırılmasından sonra Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı, Sağlık Evi, Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi, Halk Sağlığı Laboratuarı ve Halk Sağlığı Müdürlüğü gibi kurumların tabelaları ile ilgili düzenlemeler yapılarak T.C. ibaresinin kaldırılmasını kabullenemediklerini belirtti.
 
Diğer yandan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun, Uşak’ta gerçekleştireceği bir dizi açılış için hazırlanan afişlerden de Atatürk isminin çıkarılmasının üzüntü verici olduğunu vurgulayan Çıray, Başbakanın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “T.C.” ibarelerinin kaldırılmasının amacını, yasal dayanağını sorarken ayrıca "Asıl rahatsızlık veren şey 'Cumhuriyet' sözcüğü mü?" sorusunu yöneltti.
 
Çıray, Başbakan’a bu uygulamayı durdurmayı düşünüp düşünmediklerini, “T.C.” ibaresini kaldırmak için daha kaç tabelâ değiştireceklerini, değiştirilecek bu tabelâlar için devletin ve milletin cebinden kaç para harcayacaklarını sordu. Çıray soru önergesinde, “T.C.”nin her yerden kaldırılması Türk, Türkiye ve Atatürk adlarının tasfiye edilmesini tasavvur ettiğiniz yeni Anayasanızın ön hazırlıklarını mı oluşturmaktadır?” diye sordu.
 
 
Toplam blog
: 14
: 657
Kayıt tarihi
: 23.12.12
 
 

1989 yılı mayıs ayında Anadolunun kapısının açıldığı Muşun Malazgirt ilçesinde doğdum. İlk, orta ..