Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Bir günde ne değişecek?

Bir günde ne değişecek?
 

yeni yıl


Kimileri koskoca bir yıl geçti derken kimileri de göz açıp kapayıncaya kadar geçti diyecek. Öyle ya da böyle 2012 bitti, geldi 2013. Meydanlara çıktık, partilere gittik, evde yemekler yaptık, 2012 yılını uğurladık ve 2013 yılına hoş geldin dedik. Peki ama neden bu kadar eğlendik eski yılı uğurlarken?

31 aralık gecesi yatıp 1 ocak sabahı kalktığımızda hayatımızda neler değişti? Cep telefonunuzun ekranında, bilgisayarınızın sağ alt köşesinde, takvimlerinizde değişen tarihten başka ne değişti. 

2013 yılında kışın soğukta kimse donarak sokakta ölmeyecek mi? Sokak hayvanlarına kimse işkence etmeyecek mi? Kadınlar çocuklar şiddet görmeyecek, doğuda çocuklar evlerinden bir sokak ötedeki okullara mı gidecek?

Siyasetçiler hemen hergün birbirlerini yerken, birbirlerine nerdeyse küfür ederken, bayan ve engelli milletvekilleri hakaretlere uğrarken, 2013 ile birlikte birbirlerine mi sarılacaklar? Yoksa emekli olan öğretmenler, polisler ek iş ararken yine aynı siyasetçiler lüks makam arabalarıyla evlerinden meclisteki ceylan derisi koltuklarına gidip halkının yaşam kalitesini arttıracak kararlar mı verecekler?

Bu kadar çok soru aslında buz dağının görünen yüzü bile değil, daha binlerce soruyu kağıda dökmek hiç ama hiç sorun değil. Binlerce soru var, hepsi birbirinden farklı binlerce soru ama bir ortak yönleri var o da bu soruların cevabı.

Ben yalan söylemeyeceğim. Tüm bu soruların cevapları bende de aynı olduğa halde yılbaşı gecesi çok eğlendim. Peki neden bu kadar eğlendik sorusunun cevabı ise çok basit; umut depoladık.

Hayatın temel taşlarından biri de umut. Umudu olmayan, umudunu yitiren insaların ne hallere düştüklerini her gün yazılı ve görsel medyada görüyoruz okuyoruz. Kaybedecek hiç birşeyi olmadığını düşünen binlerce belkide milyonlarca insan varken aslında bu haberleri çok daha fazla, çok daha sık duymamız lazım ama işte herkesin içinde o var olan umut insanları hayatta tutuyor, onlara dayanma gücü veriyor.

Sonuç olarak yılbaşı gibi, bayramlar gibi içimize, kalbimize umut ve neşe saçan günlere ihtiyacımız var. Yılbaşının kimin dinine, hangi dine ait olduğunu sorgulamaktansa bırakın insanlar aşırıya kaçmadıkları sürece eğlensinler, kutlasınlar. İçlerini yeniden umut ile doldursunlar. Sosyal medyada yılbaşı kutlayanları idam edelim diye gündem oluşturanlar hariç herkese umut dolu bir yıl dileğiyle. Onların umuttan çok daha fazlasına ihtiyaçları olduğu aşikar.  

 
Toplam blog
: 6
: 216
Kayıt tarihi
: 31.05.12
 
 

Yabancı danışmanlık hizmeti veren firmam T4 Danışmanlık ile yabancı çalışma izni, ikamet izni konul..