Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '08

 
Kategori
İzmir
 

Bir güzel doğa hareketi

Bir güzel doğa hareketi
 

Doğanın kucağına bırakın kendinizi


Bir güzel Doğa Hareketi PATİKATREK

Pazar sabahı erken saatlerde Karşıyaka sahillerinden Konak’a doğru yol aldınız mı hiç? Bilmiyorum ama; eğer fırsatınız olursa en azından bir kere deneyin derim. O kadar eşsiz bir manzaradır ki o güneşin Pazar sabahı denizle ve İzmir ile buluştuğu dakikaların manzarası. O güzelliği mutlak yaşamanız gerek bence.

Ancak benim değineceğim bu kez o manzara değil. Sevgili İzmir’imin sevgili insanları beni sevindiren ve bu kadar güzel bir oluşum içinde yer almaları…

Öyle ki sabahın o erken saatinde bahsettiğim bölgelerde sırtlarında kocaman sırt çantaları, ellerinde baton sopaları, ayaklarında tracking ayakkabıları, çantalarında fotoğraf makineleri, tatlı bir heyecan içersinde bir şeyler beklerken görürsünüz birçok kişiyi. Öyle küçümsenecek bir rakamda değil hani Pazar sabahının bu eşsiz güzelliğini uyuyarak geçirmek istemeyen sevgili İzmirli doğa sevenlerimiz.

İşte böyle bir Pazar sabahını da biz değerlendirdik geçtiğimiz hafta sonu ilk kez. Yazımın başlığında da belirttiğim gibi; Bir güzel doğa hareketi “Patikatrek”. Duymayanlar için yazımın başında bir açıklama yapmak istiyorum. Hafta sonları şehrimizde birtakım amatör gruplar sadece bu birlikteliği beraber yaşayabilmek adına şehrin bu kalabalığından kurtulup kendini doğanın kucağına bırakmak isteyen doğa severler için, bir takım etkinlikler düzenliyorlar. İşte bu etkinlikler içinde bizim seçtiğimiz ve ne kadar doğru yaptığımıza tüm gün boyunca emin olduğumuz bir doğa severler grubu PATİKATREK.

Tüm içtenliği ile ve sıcacık merhabası ile karşılıyor sizi Zeynel Bey ve Sevgili Eşi Filiz Hanım. Size doğada, o belki de metrelerce yüksekte sadece rüzgar, kuş veya su sesleri ile iç içe olacağınız ortamda yapmanız, ya da yapmamanız gerekenlerin listesini gülen gözleri ile anlatırken. Sizinde o anı yaşama hevesiniz bir kez daha coştruyor içinizi. O kadar samimi ki tavırları kendinizi yıllardır o grubun bir üyesi gibi görüveriyorsunuz anlatılanları dinlerken.

Pazar sabahı biz de erkenden düştük yola nereye, kimlerle gidileceği o kadarda önemli değildi. O ortamda, o insanlarla bulunmak yeterliydi güzel bir Pazar gününü doğanın kucağında geçirmeye ve paylaşılanları yaşamak için. İlk adımlarımızla birlikte bize “hello” diye sesleniyor köyün küçük çocukları. Öyle ya sabahın bu saatinde buralara yürümeye gelenler olsa olsa turist olurdu onların dünyasında.Ve öğrendikleri ilk İngilizce kelime ile selamlıyorlar bizi. Kendinizi o kadar emin adımlarla bırakıyorsunuz ki rehber Zeynel Bey’in komutlarına, doğanın tüm renklerini yaşarken (yeşil, sarı, turuncu, kırmızı) arada gelen rüzgar sesi sizi dinginleştirmeye yetiyor da artıyor bile. Kilometreler ayaklarınızın altından akıp gidiveriyor doğanın eşsiz güzelliğine renk cümbüşüne dalarken. Verdiğimiz öğle molasında yediğimiz sıradan yemekler bile o kadar tatlı oluyor ki o sohbetin ortasında. Tüm yorgunluğunuz silinip gidiveriyor. Dönüş yolunda rehberimizin türküleri dağılıyor doğanın sessizliğinde. Dönüş zamanı o kadar tatlı bir yorgunluk ki hissettikleriniz köy kahvesinde çayınızı yudumlarken. Paylaşımın zevkini hazzını orda görüyor, tadıyorsunuz.

Sizde bir Pazar gününü uykunuza mahkum etmeden, bu güzellikleri yaşamak istiyorsanız, çok güzel bir doğa hareketi PATİKATREK. O ortamı mutlaka yaşayın derim. Zira anlatılmaz yaşanır derler ya aynen öyle bir etkinlik bu ortam herkesin tatması dileği ile…

İlgilenenler için http://www.patikatrek.com/ grubumuzun web adresi. Tüm doğa sevenlere bu güzellikleri yaşamak üzere diyorum. Mutlu haftalar ….

 
Toplam blog
: 18
: 6266
Kayıt tarihi
: 22.09.08
 
 

Ülkemin en güzel şehri İzmir'de yaşıyorum. Evliyim, muhasebe mesleğini en iyi şekilde yapmak için uğ..