Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '07

 
Kategori
Siyaset
 

Bir haberin anatomisi

Bir haberin anatomisi
 

Aşağıda muhafazakar konumdaki bir siteden bir haber aktarıyorum.
Haberin başlığına göre Erdoğan ve Gül düşman çatlatmış..
Hemen akla şu soru geliyor..
Düşman kim?

Ellerinden gelen spekülasyonu ve psikolojik baskıyı yapan odaklardan söz edilmiş.
Kim bunlar?

Cumhurbaşkanlığında birlikte Cuma namazı kılıyorlarmış... Bu haberi yapanlar Cumhurbaşkanlığında namaz kılma imkanı olmadığını yazanlarla aynı "odaklar"

Ev sahibi randevuya 15 dakika geç gelmiş? Burda düşman çatlatmak yerine düzey düşürmek sıfatlaması daha uygun değil mi?

İki saat görüşmenin sonunda bir açıklama yapılmaması da işin başba bir tuhaf yanı...

Ben haberin başlığını: Devlet zirvesinde keyfiyet diye koysam ve aynı haberi yazsam, sanırım hiç kimse şikayet etmezdi. İşte Türkiyedeki gelişmelere yönelik algılama farkı...

-


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan'ın arası tüm çabalara rağmen açılamadı. Gül, Köşk'e çıktığı andan beri Erdoğan'la aralarını açmak için ellerinden gelen spekülasyonu ve psikolojik baskıyı yapan odaklar, başarılı olamadı. Gül ve Erdoğan bugün düşman çatlattı!

Sezer döneminde 15 dakika süren zorunlu olağan görüşmelerinin yerini, beraber cuma namazı kılınan ve iki saati aşan görüşmeler aldı.

Aktifhaber'de yer alan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndaki camide kıldılar.

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül ile olan haftalık olağan görüşmesi için bugün saat 11. 45'te Çankaya Köşkü'ne çıktı. İstanbul'dan Ankara'ya gelen Cumhurbaşkanı Gül, ev sahibi olduğu görüşmeye 15 dakika geç geldi.

Başbakan Erdoğan'ın bu 15 dakikalık süre boyunca aracıyla Çankaya Köşkü içinde gezinti yaptığı öğrenildi. Görüşmenin uzaması dolayısıyla Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan, Cuma namazını, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndaki camide kılmayı tercih ettiler. Başbakan Erdoğan'ın, Köşk'te yaklaşık 2 saat kaldığı öğrenildi

 
Toplam blog
: 26
: 308
Kayıt tarihi
: 02.09.06
 
 

1962'de Kayseri'de doğdum. Liseden sonra Almanya'ya yerleştim. 1985 yılından beri pedagog olarak Stu..