Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '08

 
Kategori
Siyaset
 

Bir haberin düşündürdükleri

Bir haberin düşündürdükleri
 

KEŞKE,KÜLLERİNDEN,YA DA KEMİKLERİNDEN YENİDEN DOĞABİLSELER,O VE ATATÜRK GİBİLER...


Bu haber, bu gün Milliyet gazetesinde yayımlandı.Yaşamını ve eserlerini çok severek okuduğum Gandhi'nin küllerinin bir kısmı denize dökülmüş...
Keşke böyle değerli insanları küllerinden mi olur, kemikleriden mi olur, bilemiyorum, yeniden dünyaya getirmek mümkün olabilseydi...

Kendimi o kadar umutsuz, o kadar çaresiz hissediyorum ki son günlerde, umudumu Atatürk'ün, Gandhi'nin geri gelmesine bağladım.

Küllerinden yeniden doğmayacak olsa da...

BOMBAY AA

Hindistan'ın bağımsızlık lideri Mahatma Gandhi'nin küllerinin bir kısmı, katledilişinin üzerinden 60 yıl sonra denize döküldü. Hindu geleneklerine göre yapılan törende eski liderin küllerinin bulunduğu kutu özel dekore edilmiş tekneye taşındı. Gandhi'nin suyla karıştırılan külleri Bombay limanının açıklarında 75 yaşındaki torunu Nilamben Parih tarafından Umman Denizi'ne döküldü.

Parih, "Bugün onu daha derinden düşünmeliyiz" dedi. "Mahatma" (Yüce ruh) Mohandas Karamçand Gandhi, Hindistan'ın 1947'de bağımsızlığına kavuşmasını sağlayan sivil itaatsizliğin önderiydi.

20 kez tutuklanan, yaklaşık 6 yıl boyunca İngilizlerce hapis tutulan, ülkesinde anti-emperyalist direnişi örgütleyen ve bağımsızlık hareketiyle dünyanın tanıdığı bir simge haline gelen Gandhi, 30 Ocak 1948'de fanatik bir Hindu tarafından öldürülmüştü.

 
Toplam blog
: 98
: 742
Kayıt tarihi
: 24.06.06
 
 

Okuyan, gözlemleyen, yorumlayan, öğrenmeye ve öğrendiklerini uygulamaya çalışan; doğayı, insanları, ..