Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '12

 
Kategori
Güncel
 

Bir Hadis'te, kıyametin Cuma günü kopacağı bildiriliyor! 21 Aralık da Cuma değil mi?

Bir Hadis'te, kıyametin Cuma günü kopacağı bildiriliyor! 21 Aralık da Cuma değil mi?
 

Biraz gerçek, biraz matrak, tüm dünya  21 Aralık Cuma günü için bir kıyamet beklentisi içerisine girdi. Aslında, bir hadis-i şerifte kıyametin cuma günü kopacağı bildirilmiştir:

"Allah katında günlerin efendisi Cuma’dır. O kurban ve Ramazan bayramı günlerinden de faziletlidir. Cuma gününde şu beş özellik vardır: 1- Hazret-i Âdem o gün yaratıldı. 2- O gün yeryüzüne indirildi. 3- O gün vefat etti. 4- O günde öyle bir an vardır ki, günah veya akrabalarla ilişkiyi kesme konularında olmamak şartıyla kul Allahü teâlâdan bir şey isterse Allahü teâlâ mutlaka onu verir. 5- Kıyamet o gün kopacaktır. Allah’a yakın hiç bir melek, hiçbir gök, hiçbir yer yoktur, hiçbir rüzgar, hiçbir dağ ve taş yoktur ki, Kıyametin kopmasına sahne olacağı için Cuma gününün heybetinden korkmasın."

İnsanlar, maya takvimini baz alarak kıyamet beklentisi içerisine girdiler. Bizim bir atasözümüzde olduğu gibi, "elle gelen düğün bayram" misali herkes bir heyecan içerisinde kıyameti bekliyor. Kimsenin korkusu yok üstelik...

Peki, bu önümüzdeki 21 Aralık Cuma kıyamet günü olabilir mi?

Elbette olabilir. Buna olamaz, demek de mümkün değil, her ne kadar çoğumuz buna inanmıyorsak da...

Ama, 21 Aralık Cuma günü  kesin kıyamet günüdür, demek de çok yanlış... Herkesin bildiği üzere, kıyametin gününü yanlız Allah bilir. Bu konuda işaretler verilmiştir ama kesin olan bilgi şüphesiz ki Allah katındadır.

Burada önemli vurguyu tekrara yapalım. Önemli olan Kıyamet Günü'nün ne gün olduğu değil, Peygamberimizin buyurduğu gibi, önemli olan o gün geldiğinde ona hazır olmaktır:

O zaman gerçek soru şudur: Eğer 21 Aralık Cuma günü, bu dünyanın son günü ise, bizler buna hazır mıyız?...

Hazır mıyız, derken, yiyecek, içecek hazırlamaktan; derin dehlizlere saklanmaktan bahsetmiyorum... Bunların hiç biri kıyamet dehşetinden kurtaramaz zeten insanı.

Hazır olmaktan kastımız, kıyametin ardından gelecek hesaba hazır mıyız?

Hazırsanız sorun yok; ya değilseniz, işte asıl KIYAMET odur!

 

 

"

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..