Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ocak '09

 
Kategori
Basketbol
 

Bir harikasın Memo

Bir harikasın Memo
 

Amerika'da ki Türk'ün başarısı. Mehmet Okur.


Amerika’da Türkiye’yi en iyi şekilde temsil eden sporcuların basında gelmektedir Mehmet Okur. Ve o Mehmet Okur dün gece kendi kariyerin de en fazla sayıya ulaştı.

Seni içtenlikle tebrik ediyorum dev adam.

Neden mi?

NBA’de oynamak her basketbolcunun rüyasıdır. Birkaç sene önce de oynamak bir yana oynadığın takımda şampiyon olunca şampiyon olan tankımın bir ferdi olarak NBD’de oynayıp şampiyon olan takımda yer alan ender oyuncuların içinde yer aldın.

Şimdi de Amerika’dan gelen haberle senin adına sevincimiz bir kat daha arttı. Çünkü gelen haber Mehmet Okur’un sabaha karşı çıktığı maçta kariyerinde bir maçta en fazla sayı olmuş.

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi’nde (NBA) Utah Jazz, sahasında Indiana Pacers’ı 120-113 ile geçerken, Mehmet Okur 43 sayıyla kariyer rekoru kırdı.

Energy Solutions Arena’da 19 bin 911 kişinin izlediği maça ilk 5’te başlayıp, 40 dakika sahada kalan Okur, 4 kez denediği 3 sayılık atışların 3’ünde başarılı olurken, 15 kez denediği 2 sayılık atışların da 10’unu skora ekledi. 15 kez geldiği faul çizgisinden de 14 isabetle ayrılan Okur, karşılaşmada 43 sayı, 9 ribaunt ve 3 asist üreterek, kariyer rekoruna imza attı.

Bravo doğrusu Mehmet’imize.

Nasıl olmasın. NBA’deki yedinci sezonunu geçiren milli basketbolcunun daha önce ki rekoru, 15 Ocak 2007’de Washington Wizards’a karşı ürettiği 38 sayı idi.

Mehmet’e bundan sonra ki maçlarında başarılar diliyorum.

Ne yaptın Memo!
http://www.milliyet.com.tr/Spor/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&Kategori=spor&ArticleID=1046450&Date=13.01.2009&b=Ne yaptin Memo&ver=83

 
Toplam blog
: 540
: 3176
Kayıt tarihi
: 02.01.07
 
 

Hiç bir motorlu araca binmeyi sevemedim. Daha doğrusu sevdiremediler. Onun yerine iki tekerlekli ..