Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Kasım '06

 
Kategori
Edebiyat
 

Bir Hayyam şiiri' nin düşündürdükleri

Denizde boğulan su damlacığı,
Toprakta eriyen toz zerreciği,
Bu dünyadan geçmişiz nedir ki,
Değersiz bir böcek,
Bir göründü bir yok oldu. (Ömer Hayyam)

Okurum Ömer Hayyam’ ı ve değersiz bir böcek olmamaya çalışırım.

Dünyanın binlerce yıldır dönüşüne, milyarlarca insana bakıp, onların zaman içerisinde nasıl yitip gittiklerini ve benim, bu güneş sisteminde bir toz zerresi gibi olabileceğimi düşünür, kendimce doğruları bulmaya, tek kalem kalıncaya kadar doğruları yazmaya çalışırım.

Bazen dünyanın gelmişini geçmişini de düşünürüm. İnsanın yaratılışı üzerinde yetebildiğim kadarı ile düşünmeye çalışırım. Yüce varlığın üzerinde düşünürüm. İnsanlar doğru yoldan saptıklarında, gönderdiği elçileri, kitaplarını ve elçilerin ayrılışından sonra dünyadan, insanların bu kitapları kendi çıkarları doğrultusunda kullandıklarını ve hatta değiştirdiklerini düşünürüm. O’nun varlığını, en küçük bir mikroskobik canlıyı ve onun yiyecek peşinde koşuşturmasını düşünürken keşfederim.

Bir atom çekirdeğinin çevresindeki elektronların dönüşünü izlerken ve o elektronların dağıldığında neler olabileceğini düşünürken yakalarım kendimi...

Ve bir gün önce yaşadığım olayları kendim yaşamamışım, siyah beyaz bir film seyretmişim gibi gelir ve seyrettiğim filmden kendime dersler çıkarmaya çalışırım.

Saygılar

 
Toplam blog
: 37
: 557
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

2006 itibarıyla 36 yaşında, yolun yarısını geçmiş bir inşaat mühendisiyim. İşim ve ailem herşeyimdir..