Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '14

 
Kategori
Deneme
 

Bir İhtimal daha!..

Bir İhtimal daha!..
 

Bir ihtimal daha diyerek yeniden her gün yaşamaktır, aşk.


Bir İhtimal daha!..

Düşüncelerin kahve tadında işlediği ruha bir dokunuştu akla geçen. Tadında bulduğum sen benimle oyalanırken eklenirdi çikolata tadında aşk. Belki de hükümsüzdü zamanımız işlenen günlere. Ne sağı ne de solu vardı zamanın alabildiğince ilerliyordu düş ikliminden. Gözlerini iliştiği kahve şöyle bir yenileniyordu ardın sıra. Hadi ters  dön der  fincanını bakayım falında sen varmışın diye. Bitmiş bir düşünceye yelken açmaktı o esnada. Bazen irkilirsin gördüm evet sana giden bir yol ve senle başlayan bir harf gördüm diye ama yanılırsın sadece fal dersin düşer alnın yere. Umudun yine yarım kalır sönmüş düşlerin içinde. Bilemedim aşk ney istiyordu. Aşk ; güven istiyordu aslında her şey de. Aşk; görme de ,duyma da, hissetme de, sözler de, diller de, görmeden yaşama da, dokunuş da , tatmada, kısacası her şey de güven arıyordu. Ama aşk diye laf edenler hep güvensizlerdir aslında. Ardından çekip gidenler. Çünkü aşk dilsizdir. Hiç şüphesiz sevmektir yalın ve sade senin olmadığını bile bile hüküm sürmektir o düşlerde. Bir ihtimal daha diye yeniden can vermektir ölümsüzlüğe. Zamanın sıradanlaştığı bir hayat hiç  gelmeyecek gibi her gün bayat.

Aşk öyle olsun böyle olsun demekle başlamaz. Gönülden içten sevdikçe çoğalmaktır. Ne geceye kızacaksın karanlık diye ne de gündüze kızacaksın aydınlık diye. Her harfte asılı kalmayacaksın bir çözümsüz hecede. Ya seveceksin adam gibi ya da söyleyeceksin sevmediğini yar gibi. Düşlerin sıcaklığında yoğrulmaktır hayat.

Gözlerini kapadığında öyle hisle yükseleceksin ki her şey varmış gibi yaşayacaksın aşkı. Hiç yokmuş görmemiş gibi değil içinde bir sen daha yaşatmaktır. Birlikte  yürümektir yemektir içmektir. Her yudumda onun adına da içmiş gibi içeceksin.  Giyindiğinde onu giyiyormuş gibi,  kokun onu sürmüş gibi, aynaya bakışın onu görmüş gibi,  her şey de o var gibi yaşayacaksın. Uykuya daldığında yüzünde onun tebessümleri yatağına dolmuş gibi dalacaksın geceye. Kim baksa  sana, ne kadar güzel uyuyor diyebilmeli. Sanki bir melek  diyebilmeli. Berrak bir tebessümle uyanmalı. Her gün yeniden başlar gibi, sol yanında, içinde, kalbinde, gönlünde var gibi yaşamaktır aşk.

Bir ihtimal daha diyerek yeniden her gün yaşamaktır, aşk.

 
Toplam blog
: 360
: 1251
Kayıt tarihi
: 12.06.09
 
 

İnsanlar için en güzel hediye, hiçbir masrafa ihtiyaç göstermeyen tatlı bir  gülümseyiştir. Hz. S..