Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ağustos '14

 
Kategori
Siyaset
 

Bir ihtimal daha var

Bir ihtimal daha var
 

Firs ladylerin aralarındaki husumetten dolayı da olsa, Gül ile Erdoğan arasında, kesinlikle bir gerginlik mevcut. Bu yüzden de Erdoğan, Gül'ün, AKP'nin başına geçmesini de, Başbakan olmasını da kesinlikle istemiyor.

Gül, bu durumda, AKP içindeki bir takım milletvekilleri ile birlikte, ayrı bir parti kurup, bu hükümeti, gensoru ile düşürebilir. Seçimlere de bu parti ile girdiğinde, hiç bir partinin tek başına iktidar olamayacağı da zaten açık.

Gül'ün partisi, AKP dışındaki partilerle anlaşarak bir koalisyon hükümeti kurabilir. Hatta bu koalisyon hükümeti, Cumhurbaşkanı dahil, tüm dokunulmazlıkları kaldırarak, Erdoğan'ın yargı karşısında hesap vermesini de gerçekleştirebilir.

Tamamen masal, hatta ütopya gibi görünen bu tahminlerin gerçek olması bal gibi de mümkün. Gelecek günler çok şeye gebe ; bekle de gör Türkiye !

Cumhuriyetin, hangi değerler pahasına kurulduğunu bilmeyenlere, Tarih, bunu en güzel şekilde hatırlatacak ve öğretecektir. Gerçek vatanseverlerin bu inancı ve umudu hiç bir zaman tükenmeyecektir.

Fikret TEZAL

 
Toplam blog
: 16
: 220
Kayıt tarihi
: 03.11.12
 
 

İstanbul Pendik Lisesi mezunuyum. İTÜ.Makina Fakültesi, İÜ.Edebiyat fakültesi, MÜ. İktisat bölüml..