Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '18

 
Kategori
İlişkiler
 

Bir İlişki Ne Zaman Biter

Bir İlişki Ne Zaman Biter
 

İlişki sonrası yapılan hatalar
Hiç bitmeyecek gibi yaşanan ilişkiler, soluksuz devam eden sevdalar, bir de bakmışız ki külle duman olmuş.  İlişkiler bitmeden bize bazı sinyaller verir. Bu sinyallerin fark edilip işleme koyulması gerekir. Peki bu nasıl sağlanır?  

Tensel ve bedensel çekimi aynı kişide yaşıyorsanız ilişki içerisinde büyük ölçüde şanslısınız demektir. Bir ilişkinin devamı için tabi ki bunlar tek başına yeterli olamayacaktır. Tensel ve bedensel çekim ’’ ÜÇ S’’ kuralığının eklenmesi ile de daha güzel bir hal alacaktır. Nedir bu ÜÇ S kuralı ? Sevgi, saygı ve sadakat... Bu bağların zaman içerisinde zayıflaması veya kopması sonucu ilişkide zedelenmeler başlayacaktır. Bağlar arasında ilk olarak fiziksel bağ dediğimiz ‘’dokunma’’ güdüsü azalacaktır. Sonrasında ortak paylaşımlarda başlayan azalmalar daha sonra kendini farklı insanlarla farklı mekanlarda takılmaya bırakacaktır.  

Duygular, kalpten değil; zihinden çıkar!
İlişki içerisinde güven duygusu en temel duygulardandır. Güven temeli olan ilişkiler de yıkımlar ya hep ya hiçtir. Gri rengin çok hâkim olmadığı modeldir. Karşınızdaki insanı tanırsanız (ki bu oldukça zordur) onun ne yapıp ne yapmayacağını tahmin etmeniz daha kolaylaşır. Bu sayede beklemediğiniz yerden vurulmazsınız. Ya da tam tersini düşünelim. En çok güvendiğiniz, en çok sevdiğiniz yerden vurulursunuz. Kısacası beklentiler yükseldikçe hayal kırıklığı da o kadar büyük olur.  Olamaz böyle bir şey dediğiniz bunu bana yapamaz dediğiniz ne varsa –ki bu süreç inkâr evresidir. Kişi yaşadıklarını kabullenemez ve inkâr eder.

İlişki bittikten sonra da duygularınızı iyice tanımlamalısınız.  İlişkin bitmiş olması, hislerinizin de hemen biteceği anlamına gelmez. Duygularınızı yaşamaktan korkmayın. Dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta var ki; duygularınızın esiri olmamak. Aksi halde kontrolün olmadığı bir ilişki iki taraf içinde ciddi zararlara sebep olacaktır.

Ayrılık sonrası derin bir rahatlama hissedebiliriz. Bu rahatlama hissi, kendinizi çok özgür hissettirip hatalar yaptırabilir.  Ayrılığın hemen ertesi başka bir ilişkiye başlamak; çivi, çiviyi söker mantığı ile hareket etmek doğru olmayacaktır. Unutmayın ki ayrılık sonrasındaki duruş da ilişkinin bir parçasıdır ve oldukça önemlidir.  Sizi, siz yapan değerleri kaybetmemeye özen gösterin.  

Belki sevgiye dair inancınız kırıldı. Büyük bir güven problemi yaşıyorsunuz. Belki bundan sonra bir daha sevemem diye düşünüp karşınıza çıkan insanlara şans vermek istemiyorsunuz. Ne olursa olsun umut tohumu ekmekten korkmayın. Umut etmek, yarınlara güzel uyanmamızı sağlar. Güzel düşünün, güzel olsun...

 Sevdiğim bir şair ‘’ Sonbahar –ki doyumsuz bir aşkın sonudur ‘’ der. Kasım ayına yeni girdiğimiz bu günlerde sonbahar yaprakları gibi solup dökülen ne varsa bırakın gitsinler, bırakın bitsinler. Bugün hiç gitmeyecek gibi sevdiklerimiz ilk önce gidenler değil miydi zaten?    

 Tüm gidenlere....  

 
Toplam blog
: 3
: 299
Kayıt tarihi
: 26.02.18
 
 

 Bir sevdadır böylesine yaşamak, tek başına ölüme bir soluk kala, tek başına zindanda yatarken bi..