Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '08

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Bir ilk: İstanbul Fashion Lab

Bir ilk: İstanbul Fashion Lab
 

Moda tasarımcıları: Yeşim Koç, Övgü Baykal ve Hakan Yıldırım


Türkiye’de moda sınırlarını zorluyor artık. Türk moda tasarımcıları birikimlerini ve deneyimlerini, uluslar arası standartlara uygun organizasyonlarla görücüye çıkarıyor.

Geçtiğimiz ay modamızın öncülerinden ve tasarımlarıyla beğeni toplayan Ümit Ünal, Hatice Gökçe, Özlem Süer, Arzu Kaprol, Bahar Korçan, Ezra-Tuba Çetin ve İdil Tarzi, ilk kez Türkiye’de bir moda takvimi oluşturmaya karar vererek, ilk moda labarotuvarını gerçekleştirdiler.

Günümüze kadar bireysel çabalarla kendini tanıtmaya ve ürünlerini pazarlamaya gayret eden moda tasarımcılarımız, artık endüstrileşmenin ve marketing anlayışının egemen olduğu bir çağda bireysel çabaların yeterli olmadığını anlayarak, ilk ortak moda pazarlama yöntemini hayata geçirdiler.

Moda Tasarımcısı Arzu Kaprol, bu girişimi değerlendirirken benim de düşüncelerime ışık tutan şu değerlendirmeyi yapıyordu. ‘’ Yeni jenerasyon için bir platform hazırladık.’’ Genç kuşağın ilk moda tasarımcıları olarak, gelecek moda tasarımcılarına yerleşik bir moda platformu oluşturmak, günümüz modacılarının sorumluluğu ve zorunluluğudur.

Moda Tasarımcıları Derneği Başkanı Bahar Korçan’da bu girişimle birlikte dünya ile aynı anda koleksiyonlarımızı göstermenin önemine değinerek, moda tasarımcılarının kendi içlerinde disipline olmaları sayesinde böyle bir profesyonel kimliğin ortaya çıktığını söyledi.

Modanın şimdi daha genç ve daha dinamik duruşa sahip olduğunu söyleyen Ümit Ünal, Türk moda sektöründe yepyeni bir dönemin başlangıcı olan Fashion Lab’ın kendi tarihini yazacağını ifade ediyor.

Dünyada modanın bir ritmi olduğunu söyleyen İdil Tarzi, İstanbul çıkışlı bu etkinliğin de bir başlangıç olduğunu ve disiplin yarattığını ve Türkiye’deki tüm mağazalarla moda tasarımcılarını buluşturmayı hedeflediklerini sözlerine ekliyor.

Bu yeni duruş, modada genç tasarımcılarının önünü açacak ve her yıl yeni bir moda tasarımcısına tasarımlarını sergileme olanağı sağlayacak. İstanbul’un New York ve Paris gibi ciddi bir moda merkezi olma yolunda çok önemli olan bu adımı gerçekleştiren moda tasarımcılarımızı kutluyor ve bir moda tasarımcısı olarak bu mesleğin geleceğine ve kendi geleceğime güvenle bakıyorum.

 
Toplam blog
: 54
: 1526
Kayıt tarihi
: 21.06.07
 
 

23.05.1974 İstanbul doğumluyum. Mediha Yener Moda Okulu'ndan stilistlik ve modelistlik sertifikaları..