Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '18

 
Kategori
Arkeoloji
 

Bir İmkânı Tümüyle Canlandırmak

             Önceki bir yazımda Anamurium’un antik değerine ve zamanın bu değeri nasıl  yok etmeye devam ettiğine değinmiştim. Konunun, esasta bu kadar basit ve görünüşteki gibi yalın olmadığına, memleketimiz  için, şehircilik, imar ve ekonomi bakımından büyük önem ifade ettiğine inanıyorum. Altın yumurtlayacak gelişim için,gereken feragat ve fedakârlıktan kaçınılmayacağı malumdur. Bu işte harcadığından çok daha fazlasını kazanmak ve “devamlı kazanmak” bilinen gerçektir.

             Bu yatırımı yapmak  bir zorunluluktur.  Bu işler için yeterli  parayı tahsis etme güçlüğü karşısında,  işleri zamana yaymaktansa,  “yap, işlet, devret” gibi veya başka ihale yöntemlerinden yararlanarak  netice alınabilinir. Şehirler ve bağlı olan birimlerinde süreklilik arzeden, çok çeşitli ve çok önemli işler olduğu malumdur. Bu nedenle önerilen TOPYEKÛN TURİZM ÖZEL YAPIMI için ayrı bir geçici ÜNİTE oluşturma daha uygun olabilir. Maddi, manevi tarihi değerlerimizin de bu konuya önemli katkı sağlayacağı nazara alınmalıdır.

            Gidip gezen yurttaşlarımız, seksenbir ilimizin her birinde, kendine özel büyüleyici cazibeye sahip antik eserlerin olduğunu, eserlerin bulunduğu sahanın ve genel çevrenin de görüş zevkine dayalı güzelliğe  sahip olduğunu görmüşlerdir.

            Ancak, Anamurium’da ve diğer benzer yerlerde olduğu gibi bu antik eserlerin ve çevrelerinin yıllarca aşınıp yok olmasının  önlenmesi, bu konuda  hassasiyetin en öne çıkarılması şarttır.

            Para ve zaman bakımlarından iyi planlanmış, hızlı bir iş programı ile süratle girişimde bulunarak rantabiliteyi artırabiliriz. Duyuru ve görsel tanıtımlarla dünya halkını bu yeni yüzü görmeye  heveslendirmemiz gayretine öneminin gereği olarak  iş programında yer verilmelidir. Maddi ve manevi tarihi değerlerimizin de bu konuya önemli etkinlik ve katkılar sağlayacağı düşünülebilir.

 

 
Toplam blog
: 223
: 140
Kayıt tarihi
: 03.11.16
 
 

Eğitim:Üniversite Meslek: Mühendis İlgi alanı:Enerji ve Edebiyat ..