Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '16

 
Kategori
Deneme
 

Bir insanın 100 milyar doları olamaz, sınırsız zenginliğe sınır konulmalı

Bir insanın 100 milyar doları olamaz, sınırsız zenginliğe sınır konulmalı
 

Zenginin malında fakirin şöyle hakkı var: Alın teri ile kazanmış olsa bile dünyanın tarlasını sürdü, ağacını kesti

Zenginlik meşru değil dedik, kişi bazında sonsuz zenginleşmenin önünü kesmeliyiz. Her şeyin sonsuzuna izin verilemez. Sonsuz kere göğe bak, sorun değil. Aslında bu da mantıksız ama ucu bize dokunmadığı sürece insanların mantıksız şeyler yapma hakkı var.

Demek ki zenginleşmede ucu bize dokunuyor. Param var pazardaki bütün donları alırım diyemezsin, diğerleri donsuz mu gezecek de başka bir şey, nerede ve hangi vasıtalarla zenginleşiyorsun. Tamam, hakkındır, alın teriyle kazanıyorsun, belki diğer insanlara da faydan oluyor ama sen bu dünyanın kaynaklarını kullanıyorsun. Yarattığın, ürettiğin ya da Mars’tan getirdiğin kaynakları değil. İnsanların kullanımına sunulan kaynakları sana ait olsa bile yalnız başına bitiremezsin ki zaten sana ait olamaz, paramla aldım desen bile olamaz. Paran var dünyanın yarısını satın alabilir misin?

Bu konuda bizi eleştirenler ve görüşlerimize katılmayanlar haklı değiller. Bu insanlar zengin olmak için Evreşe yollarının ufak ufak taşlarını mı kullandılar? Kendi yarattıkları ya da ürettikleri bir zenginlik mi bu? Al ülkemin madenlerini, suyunu, ormanını işle zengin ol, oh ne ala. Her şeyden önce haksız rekabet var. Belki diğer insanlar da kullanmak isteyecekler. Kullansınlar. Hepsini almışsın neyi kullanacaklar! Hem paraları da yok. Paran var diye ülkeyi sana mı vereceğiz.

Jüpiter’de zengin olsunlar eyvallah, bizim dünyamızın kaynakları kullanılıyor. Adam milyarder. Parası var, istediği yere el atıyor. Her yer onun, garibi gömecek mezar yeri bile bulamıyoruz. Olmaz böyle şey, sınırsız zenginliğe sınır konulmalı. Onca insan çalıştırıyormuş. Vergi veriyormuş. Boş laf bunlar!

Kazandın ettin, 100 milyar doların var. Peki, napacaksın bunca parayı? İnsanlar hep şuna takıyorlar “Kendi alın teriyle kazandıysa napacaksın ki” Belki seni evinin önündeki mantarları topluyor. Bu kadar zenginlik birilerine dokunmadan olmaz. Mantıklı zenginlik tamam ama servet suçtur. Napsın adam kazanıyorsa kazanmasın mı? Kazanmasın!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..