Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Bir intiharın anatomisi

Bir intiharın anatomisi
 

İntihar etmek, kendi iradenle kendi yaşamına son vermek...İnsan bu duruma ve bu aşamaya geliyorsa burda kendince yolunda gitmeyen birşeyleri, kendi hesabına göre sonlandırmak istemektedir. Kutsal yaşamını sonlandırarak bazı şeyleri hayattayken düzeltemediği için yaşamına son vererek düzelteceğini sanmaktadır. İnsan bu yaşamda kendisine ana rahminde verilen ömrü kendi isteğiyle son buldurması nasıl bir şey?Bu kadar çok mu kolay hayata küsmek, bıkmak, ailene, çevrene küsmek?...Kısaca yaşama isteğinin bitmesi, yaşamını son verdirmek için harekete geçmek.

Galiba yaşamdaki bazı sorunlar, çözümsüzlükler, insanın destek bulamaması, beklediği yerlerden istediği desteği kendine göre bulamaması, bunalım ve buhran sonucu kendi yaşamını, kendi son verebiliyorsa toplumumuzda bazı şeyleri sorgulamak, insanı bu en son çare olarak yaşamdan kendi isteği ile vazgeçmesinin sebeplerini araştırmak gerek. Ama zor...çok zor.. Şimdi nerden çıktı böyle karamsar ve üzücü bir durum diye düşüne bilirsiniz..Ama hayatın gerçkeleri ve bu gerçekler bazen en yakınımız, arkadaşımızın başına geldiğinde kendi kendimize “nasıl olur? olmamalıydı, imkanı yok “diye düşünüyoruz.Halbuki onun içindeki kopan fırtınaları bilsek, belki bizde elimizden gelen çabayı göstereceğiz.Her ne şartta olursa olsun yaşam kutsaldır, bunu bizim sonlandırmamız kesinlikle doğru birşey değildir.

İşte bizim de arkadaşımız, her ne şartta olursa olsun yaşama tutunamadı, bırakıverdi kendisini, o iri cüssesi ile hayatına bir doğal gaz borusuna bağladığı iple son verdi, hemde tam iki ay süren istirahattan sonra işe başlayacağı gün.Ama o eşine o gün saat birde dediği gibi “tamam işe gitmek için hazırlanıyorum” dediğinde telefonun diğer ucundaki eşi hiç birşey farkedememişti..Ta ki, saat ikiye doğru içine bir ürperti, ayaklarının titrediğini hissettiğinde telefona sarılıp aradığında, cevap vermemesi üzerine, çalıştığı yerden hızla koşarcasına çıkıp, eve geldiğinde gördüğü manzaraya kadar...Çığlık çığlığa bağırdığında apartmandaki komşusu gelip, eşinin ipe asılı hareketsiz bedenini görüp, nabzına bakıyor ve öldüğünü anlıyıncaya kadar.

İşte bir intihar sağlık, borç, ilişkiler vs.. vs.. her ne nedenle olursa olsun, bir insanın kendini öldürecek kadar bunalması, kendini feda etmesi, çok kötü ve arkada kalanlar içinde çok acı, halbuki yaşamla sonuna kadar mücadele etmemiz gerek, her ne olursa olsun”yıkılmadım ayaktayım” diyebilmek çok önemli. Sorunlar karşısında dayanacak güce sahip olmak, aile ve yakınların desteğini almak, onları bertaraf edecek dostlara sahip olmak, onların desteğini almak gerek...

Tüm yaşamların, huzurlu, mutlu ve sağlıklı geçmesi dileğiyle...

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..