Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '13

 
Kategori
İnançlar
 

Bir islam simgesi: Davut yıldızı

Bir islam simgesi: Davut yıldızı
 

Sahip çıkılmamış, bize ait olduğunun dahi farkında olmadığımız bir değerdir; Davut Yıldızı…

Bugün İsrail Devleti’nin bayrağında bulunan altı köşeli yıldızın adı Davut Yıldızı ya da İbranice adıyla Davut’un Kalkanı’dır. Hazreti Süleyman Aleyhis Selam’ın mührüdür. Hazreti Süleyman bu mühür ile rüzgâra hükmederdi. Peygamberlerin değerlerinden bir tanesi olan bu yıldıza Osmanlı İmparatorluğu’nun büyük önem vermiş ve sahip çıkmış olmasına rağmen o büyük devletin devamı niteliğindeki Türkiye Cumhuriyeti hiçbir değer olgusu içerisinde kullanmamıştır. Hoş Cumhuriyet tarihi boyunca hiçbir manevi değer taşıyan mimari eserin inşa edilmemiş olması da ülkemizin maneviyatımıza ne kadar önemsiz bir gözle baktığının da ispatıdır. Özeleştirilerimizi sonraya bırakarak değerimizi anlatmaya devam edelim…

Davut Yıldızı: Osmanlı İmparatorluğu’nun en güçlü ve en büyük denizcilerinden bir tanesi olan Barbaros Hayrettin Paşa’nın sancağında da yer bulmuştur. Bu sebepten dolayı birçok kişi Barbaros Hayrettin Paşa’nın locaya kayıtlı olduğunu söylemiş, hatta sancağın müzedeki sergisinin altındaki açıklamasında da bu şekilde yazılmıştır. Oysa Barbaros Hayrettin Paşa Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi Ve Sellem’in sünnetine tam bir uyum içerisinde İslam yolunda savaşmış bir amiraldir. Milli değerlerimiz; bazı kimselerce bilerek veyahut bilmeyerek yıpratılmasıyla, araştırmacı ve okur olmayan bir toplum olmamızın da etkisiyle yok olmuştur.

Davut Yıldızı sadece Barbaros Hayrettin Paşa’nın sancağında değil birçok Türk ve Müslüman devletin sancağında da yer bulmuştur. Bunlara örnek olarak; Candaroğulları Beyliği Sancağı, Teke Beyliği Sancağı, Karamanoğulları Beyliği Sancağı sıralanabilir. Bunların yanı sıra Osmanlı İmparatorluğu yaptığı camilerin motiflerinde de Davut Yıldızını kullanmıştır ki buna en büyük örnek olarak; Sultanahmet Camii, Üsküdar Yeni Valide Camii, Edirne Selimiye Camii, Beyazıt Camii gösterilebilir. Bu işaretin camii mimarisinde yer alıyor olması akıllara; “Buraları da masonlar yapmış, yapanlar locaya kayıtlıymış, gizli mesajlar veriliyor.” Gibi düşünceler getirmemelidir. Çünkü sahip çıkmadığımız bu değer aslında İslam için saygın olan bir peygamberin simgesidir.

Davut Yıldızı’nın İsrail Devleti’nin bayrağında yer alıyor olması, o değerin onların bir değeri olduğu anlamına gelmez aksine Davut Yıldızı kimsenin şahsi malı değildir. Hazreti Süleyman Aleyhis Selam efendimize saygı ve hürmeten sahip çıkmamız gereken bir İslam Simgesidir.

DAVUT YILDIZI BULUNAN BAYRAKLAR

Barbaros Hayrettin Paşa Sancağı

Candaroğulları Beyliği Sancağı

Karamanoğulları Beyliği Sancağı

Teke Beyliği Bayrağı

 
Toplam blog
: 65
: 2401
Kayıt tarihi
: 27.07.12
 
 

1988 İstanbul doğumlu. Adalet Bakanlığı'nda göreve başladı (2011). Anadolu Üniversitesi Kamu Yöne..