Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '10

 
Kategori
Çalışma Yaşamı
 

Bir işletmenin en basit S + W+ O + T analizi

Bir işletmenin en basit S + W+ O + T analizi
 

Boşluk doldurmaca oynamıyoruz tabiki de… Gözlerimizdeki perdeleri çektiğimiz, hizmeti esirgemediğimiz vurgulardan bahsediyoruz… Çok düzenden tek hedefe kesişen yolların bütünleşmesi.

“FIRSAT” yazan dikkat levhalar görmek istiyorum dört bir yanda. Aklımdan neler geçiyor kimse bilemez, ben dile dökmeyince. Uyanmayanlar uyansın! Kişiye göre değişir fırsatlar tabi ki. Kararını verip sağa sola sapmayan, sağlıklı hayalleri olanlara lafım. KARARLI işbilen, işgören kişi sana bu sözüm! Yazılı anlatımımda kolaylık olması için tekil anlatmaya çalışacağım. Sizler çoğullaştırabilirsiniz.

Günümüzde beyin fırtınası yapmamıza bile gerek yok örnekler için. Ben biraz daha arka planda kalan bir örnekten bahsedeceğim. Burada değinmek istediğim memleket değil. İşletme reklamı da değil. Herkes müzikten hoşlanır… Öyle değil mi?... Yenilikleri takip edip satışa sunmak da kazanca etken olduğunu biliyoruz. Geçen ay Teknolojinin son harikası başlığıyla okuyucunun dikkatini çeken bir haberden bahsetmek istiyorum. Adı; “Ekonomikçalar”. İşletmeci Nizamettin Bektaş’ a ait. Satışını başlattığı bu ürün hafıza kartı ve flash disk ile müzik dinleme imkanı veren şarjlı mini müzik çalarmış. Çin’den ithal edilen bu ürünün dayanıklılığından ya da uzun ömürlülüğü değil de, halka bunu makul bir fiyatla müzik keyfine kolaylık sağlayıp kendine kar sağlayışı dikkat çekiyor şüphesiz.

Swot analizinden bahseden ticari kaynaklar aynı zamanda kişilik envanterinden de bahsediyor gizliden. Evet, bu küçük oyunu herkese tavsiye ediyorum. Önemli bir püf noktası size. Araştırdığınız bir konunun öğrenme şekillerini kişileştirin, en azından bir deneyin derim.

(Strenghts-Kuvvetli taraflar)

(Weaknesses-Güçsüz yanlar)

} S+W+O+T

(Opportunities-Olanaklar)

(Threats-Tehlikeler)

Sen bir işletmecisin;

S= Pazarlamak dezavantajın / satış yeteneği sende mevcut bariz/ İlçe-İl-Bölge… alanı istediğin kadar geniş tutarak incelemeden geçirdin/ Farklı bir ürünle yaklaşabileceğin kitlenin fırsatı / Beğenilmediğinde alternatif öne süreceksin… vs.

W= Çalışan personel yetersiz kalabilir/ Biçtiğin değer, ürünün bütün giderleriyle uyuşmayabilir / Mevsim şartları / Hatta tavan ve taban yapabileceğin haftanın günleri değişebilir…vs.

O= Beğenilmediğinde alternatif öne süreceksin / Patent senin / Dolar düşükken aldığın stokun sana satıştaki zamanını bir süre uzamasını sağlayacak / Önemli günler / yeterli bütçen mevcut / Doğru zamanı seçtin…vs.

T= Piyasadaki düşüş / En güvendiğin personelin gidişi / Doğal felaketler / Dikkatsizlik / Hırsızlık …vs.

Güzel bir formül değil mi?

Hazırlıklı olmak gibisi yok.

Hilal YILDIZ

 
Toplam blog
: 102
: 654
Kayıt tarihi
: 07.06.10
 
 

1984 İzmir doğumluyum. Süleyman Demirel Üni. - Bilgisayar Programcılığı mezunuyum. Şiir & Deneme ..