Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '17

 
Kategori
Güncel
 

Bir İyilik Kervanı (Ahbap Platformu)

Bir İyilik Kervanı (Ahbap Platformu)
 

Ahbap Platformu'nu ( Anadolu Halk ve Barış Platformu) tanımlayan en güzel ve anlamlı cümle, onun bir iyilik kervanı olduğu gerçeğidir. iyilik kervanı diyorum, çünkü tamamen gönüllülük esasına ve gönül rızasına dayanan, her gönüllü'nün sırtında sorumluluk bilinci,düşüncesi taşıdığı bir sosyal sorumluluk projesi ve sivil toplum kuruluşundan bahsediyoruz.

Geçen yıl Haluk Levent liderliğinde ve öncülüğünde bir fikir üzerine yola çıkan bu kerva'nın, gün geçtikçe hem yolu uzadı hem de gönüllü katılım sayısında bir artış oldu. Çalışması geniş bir alana yayıldı, kısa süre zarfında ise sayısız işlere imza atıldı ve insanların yaralarına melhem olmanın mümkün olabileceği mesajı verildi. Bu iyilik kervanı sadece insanlar için yola çıktığını düşünmeyin. Zira doğaya, bütün canlılara ve hayatın her alanına yönelik bir adım, bir proje olarak ayakta. Kimi zaman bir engelli vatandaşa kol kanat, kimi zaman da fakir yoksul birine umut ve çaresiz bir canlıya hayat olması, doğaya sahip çıkan bir çevre gönüllüsü olarak Ahbap Platformunu en güzel tarif eden sihirli dokunuşları olarak bakabilirsiniz. Bunun gibi sayısız örnekleri var. Geçen aylarda Balıkesirin Ayvalık ilçesinde amansız bir yangın sonucu çoğunlu Zeytin ağaçlarının oluşturduğu orman yangınında büyük bir hasar oluşmuştu. Haluk Levent Ahbap platformu olarak bunu iyileştireceğine dair çalışmalarının olacağını söylemiş ve geçen hafta da bu çalışmalarınnı Türkiyenin her yerinden gelen gönüllülerle yapmış ve büyük bir takdir toplamıştı. Doğaya sahip çıkma, farkındalık oluşturma ve örnek olma bakımından, bu iyilik kervanının vizyon ve misyonunu bütün halka gstermesi açısından önemliydi.

Bu vesileyle başta Haluk Levent olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimizi buradan iletiyor ve Türkiyede  barış, sevgi ve kardeşliğin daimi olması temennisiyle..

 
Kayıt tarihi
: 15.04.17
 
 

Gazeteci - Yazar ve Tarihçi.. ..