Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '14

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Bir kaç saatlik Ada

Bir kaç saatlik Ada
 

Dünyanın geri kalanından uzak, birkaç kişiyle birlikte muhteşem okyanusun ortasında kalsanız nasıl olurdu? İşte bu adayı ziyaretin size hissettireceği his tam olarak bu… Fakat sadece birkaç saat!

Brezilya’nın Bahia eyaletinde bulunan Recife de Fora adası.

Adanın kendisini çok farklı kılan bir özelliği var. Adaya gitmek için, ayın evrelerini takip etmeniz gerekiyor. Ancak dolunay yada yeniay evrelerinde adaya gidilebiliyor. Gittikten sonra da sadece 2-4 saat kalınabiliyor.

Çünkü siz adadan ayrıldıktan bir saat sonra ada ortadan kayboluyor.

Sebebi ise adanın aslında deniz seviyesinin altında kalıyor olması. Ayın yarattığı gelgit hareketleri ile birkaç saat ortaya çıkan Recife de Fora, 3-4 saat sonra okyanusun derinliklerinde kalmış oluyor.

Ada aynı zamanda harika su altı manzaraları ve balık çeşitliliği sebebiyle koruma altında. Bu sebeple günlük ziyaretçi sayısı da belirli. Tekne turları ile ya da sertifikanız varsa özel tekne ile ilgili makamların gün ve saat onayını aldıktan sonra gidilebiliyor.

Adaya, Porto Seguro’dan kalkan teknelerle 1 saatte gidiliyor. Eğer varsa şnorkel ve suyun içinde giyebileceğiniz türde sandaletinizini yanınızda götürmekte fayda var. Eğer yoksa teknede de kiralayabilirsiniz. Yanınızda fotoğraf veya görüntü almak için herhangi bir cihaz götürmek istiyorsanız su geçirmeyecek şekilde kaplamanız gerekebilir…

 
Toplam blog
: 9
: 399
Kayıt tarihi
: 21.10.12
 
 

Yurtdışı yaşam koçluğu yapıyor.  ..