Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '10

 
Kategori
Spor
 

Bir Kadıköy, bir Cannes, bu heyecana dayanmaz nefes!

Bir Kadıköy, bir Cannes, bu heyecana dayanmaz nefes!
 

http://www.superfb.com/galeri.php?frm_id=610&sira=5#galeri_anchor


4 Nisan akşamı, biz Fenerseverler için oldukça heyecanlı ve dolu dolu geçti. İndesit Avrupa Şampiyonlar Ligi final maçı ile Turkcell Süper Lig'deki Kayseri maçının aynı saatlerde olması, zaten pırpır eden yüreklerimizi iki kat daha fazla yordu. Kalp hastaları nasıl izledi, kim bilir? Altın Sarısı Kızlar,hiç yenilgi yüzü görmeden, hatta setleri bile kıdım kıdım vererek, kupanın ucuna kadar geldiler. Rakipleri son 5 yılın şampiyonu İtalyan ekibi, Volley Bergamo idi. Kupa gitti, geldi ve gitti. 3:2 kaybettik.

İlk seti kaybettik ama, kızlara güvenimiz tamdı, sonra Kadıköy'e geçtik. Orada da inanmış yürekler vardı yeşil çimenlerin üstünde ve "Siz de inanın, biz inandık," yazıyordu ellerindeki pankartta ve üniformalı miniklerle çıktılar sahaya. Maçın güzel geçeceği daha ilk dakikalarda belli oldu, tribünler de coşmuştu. Bedenler Kadıköy'de, yürekler Cannes şehrinde...Bir oraya bir buraya bakmaktan yoruldum. Hatta Güiza sakatlanıp çıkmış, Gökhan Ünal ilk atakta gol atmış, onu bile kaçırdım. Molalarda ve devre aralarında rahatladık ama hiçbir tarafa tam olarak odaklanamadık.

Kızlar kupa ile dönselerdi daha da mutlu olacaktık, ama ikincilik bile büyük başarıdır, ilk defa final four'a kalan bir takım için.

Kadıköy'de ise işler tam bizim istediğimiz gibi gidiyordu, gol dersen var, hem de iki tane, futbol dersen o da var, iştahlı ve oyuna hakim bir takım...Rakip de yabana atılacak gibi değil, Fener maçlarında ölümüne saldırıyorlar, (Bizim yönetim iki tanesini aldı bu silahşörlerin ve etkisiz hale getirdi) Ne hikmetse Cangele yedekler arasındaydı. Tolunay Kafkas ayrılma kararı aldığı için, boşladı galiba, başka hesapları vardır belki de. Ayrıca gol kralı var hücumda ama Makukula'nın bize karşı golü yok. Kayserisporlular alıştığımız gibi değildi, elikolu bağlı oynadı sanki ya da oynayamadılar.

*******

Son 5 maçta kalesini gole kapattı Fenerbahçe, bu sadece Volkan'ın formda olmasıyla ilgili değil, Lugano çok formda ve istekli, Bilica'yı da adam edecek yakında. Andre dos Santos da son maçlarda iyi oynuyor, Dünya Kupası hedefi işe yarıyor. Geçen maçın adamı Selçuk, Baroni'den kaptı formayı, yine iyi oynadı. Emre ile uyumluydu. Asıl kahraman görünmeyen adam Alex tabi ki. Her iki golde de imzası var. Ben bu maçta Özer ve M.Topuz'u hiç beğenmedim. Özer dengesiz vuruyor ve bencillik yapıyor, Mehmet de yetersiz kalıyor, hala Fenerbahçe'de olduğuna inanamıyor gibi.

Sona 6 hafta kala lider Bursaspor'un 3 puan gerisindeyiz, aslında 10 puan önünde olmamız gerekirdi, ilk yarıdaki gidişata bakarak. Olmadık puan kayıpları, bizi 2.lik için bile sevindirir hale getirdi. Medyanın pohpohlaması önde gideni geriletiyor, haftalarca önceden Şampiyon ilan edilen Riijkard ve talebelerine bakın! Sinsi sinsi yaklaşan Denizli ve taifesi daha şanslı. Bursaspor'un şampiyon olacağına inanmıyorum, ( Normal koşullarda yedirmezler.) Ancak, "Fenerbahçe olacağına Bursaspor olsun," diyecek rakiplerimizin desteğiyle olur!

Hakedip alacaklarsa kupayı, buradan gönülden kutlamak düşer bize!

*****

Her branşta liglerin sonuna yaklaştık. Tüm dallarda iddialı takımlarımız. Kupalar bizi bekliyor, destekliyoruz tüm gücümüzle!

Başarılar Sarı Kanaryalar!

 
Toplam blog
: 480
: 2046
Kayıt tarihi
: 27.03.07
 
 

Üstkimliği ile insan, altkimliği yeterince kalabalık birisi; Eş, anne, öğretmen emeklisi. Doğa, H..