Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '06

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Bir kadın nasıl aşık olur?

Bir kadın nasıl aşık olur?
 

aşkı ve sevgilisine kavuşamamanın hasretini insanlık tarihinde hep erkekler dile getirdi yüzlerce yıldır. Kendisine aşık olunan, o derin sevgiyi görmeyen ve güzelliği de aslında o aşk olmadan on para etmeyen hep kadınlardı bu öykülerde, destanlarda, şiirlerde. Kadın, sadece "sevilen" olmakla "seçilen" olmakla aşkın kıymetini de erkeklerden öğrendi -varsayalım.

Hep erkeklerdi sevdalılar, dile geldi sevdaları, ülkeler savaştı bencil bir kadının aşkından. Kadın aşık olduğunda ve aşkını dile getirdiğindeyse yer yerinde oynadı biraz. kıymeti kalmadı aşkının, yüceliği ayağa düştü. keşke o ancak tapılası bir varlık kalsaydı da dile gelmeseydi, herkesin sevgilisi olmaya devam etseydi içten içe, ama kimseye aşık olmasaydı. onu seveni seçtiğinde, aşkı, kendini seçmiş olana duyduğu minnetten öte tanımlanmadı. kendine aşık olana gösterilmiş bir vefa borcu sayıldı onunkisi.

bir kadın nasıl aşık olur? bir kadın, kendisine hiç benzemeyen erkeğe aşık olur. bir kadın, bu evrende kendinde olmayanı arar bir erkekte. kendi yapamadığını, kendi göremediğini ona gösterebilecek, farkına varmadığını anlatacak birini arar. Oysa bir erkek, ruh ikizini arar. kendine benzeyene aşık olur, kendi gibi olan bir kadınla hayatın daha kolay geçeceğini düşünür.

bu yüzden, bir kadın kolay aşık olmaz. çünkü kendine benzemeyeni bulmak, benzeyeni bulmaktan çok daha zordur. bir kadın için aşk, hiç kimseye benzemeyeni bulduğunda kör edici de olabilir. zaten aşkın kendisi biraz aptallığa bulanmaktır. burada ne üstünlük, ne alçaklık, ne beceri, ne yetenek değildir gerçek. Gerçek, kadının o kendine benzemeyeni bulduktan sonra, giderek onu kendine benzetmek istemesiyle başlayacak bir hayat oyunudur. bu bir kedinin fareyle oyunu gibidir. aslında bu, bir kadının yapabildiği bir şeydir ve bunun için yapar.

bir kadının nasıl aşık olduğunu bildikten sonra, bir erkeğe kendini korumasını ve uzun bir zaman sonra gerçekten ruh ikizini bulduğuna inanmaya başlayacağını hatırlatayım. ve elbette ki birlikte uzun zaman geçiren çiftler giderek birbirlerine benzemeye başlarlar. Bu, iki yakın arkadaş için de, iki ortak için de böyledir aslında. ama kadının aşkı hayatındaki erkeği kendine benzettikten sonra da kolay kolay bitmez. O zaman da, giderek yaşlanacağı için kendine benzeyen eşini daha da çok sevmeye başlıyacaktır tabii.

işte bir kadın böyle aşık olur.

 
Toplam blog
: 121
: 2834
Kayıt tarihi
: 09.07.06
 
 

Başkentte doğmuşum ve orada gidilecek tüm okullara gitmişim: ODTÜ-Psikoloji ve Ankara Üni. İletiş..