Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '16

 
Kategori
Psikoloji
 

Bir kadın veya erkek eşini neden aldatır?

Bir kadın veya erkek eşini neden aldatır?
 

Eşinin ne kadar iyi, sevgi dolu, hassas olduğunun bir önemi yoktur.
 
Birey sıkılmıştır. Farklı bir heyecan aramaktadır veya anlık olarak şartlar aldatma eylemi için çok uygundur. Ve aldatır. Önünü, sonunu düşünmez. Herhangi bir rahatsızlık hissetmez.
 
Sorulduğunda ya fırsatın ayağına geldiğini söyler ya da o an öyle gerekmiştir; öyle istemiştir. Aldatan kişiye göre durumun abartılmasına hiç gerek yoktur. Basit, sıradan, günlük bir eylemmiş gibi bir ifade ile anlatır. İlginçtir ki yediği yemek, renkler veya ortamın detayları üzerinde daha çok durur; bu detaylarla daha çok ilgilenmiş gibidir. Eyleminin başarısı önemlidir. Kişiyi ve durumu ayarlamış ve başarıyla aldatma eylemini gerçekleştirdiğini anlattığına şahit oluruz. Üzüntü, pişmanlık gibi duyguların olmadığını fark etmemiz kolaydır.
 
Ahlaki değerleri, dolayısıyla sadakati kavrayamama psikopat özelliklerindendir. Bir psikopatın vicdan azabı çekmesini, aldatma eyleminin eşini derinden üzeceğini yani eşinde hayal kırıklığı ve yıkılmış duygular bırakacağını hissetmesini, eşiyle empati kurmasını bekleyemeyiz. Bir psikopat yalnızca canı öyle istediği için hareket eder. Bir adım sonrasının yaratacağı sonuçları düşünmesi mümkün değildir. Umursamaz bir duygu durum veya tavır sergiler.
 
Aldatma eylemlerinin içinde mutlaka ya narsist ya da psikopat bir kişilik tespit ederiz. Eğitilmeleri, düzelmeleri veya iflah olmaları mümkün değildir. Yaşamları boyunca aynı eylemleri tekrar ederler.   Çünkü hiçbir tedaviye yanıt vermezler. Bunun nedeni ise kendilerinde bir hata görmedikleri gibi  tedaviyi gereksiz bulmalarındandır. Tedavi sürdürülemez.
 
Kültürel sosyolojinin bireyin davranışlarında elbette önemli bir rolü vardır. Ayrıca Bipolar bozulukta görülen mani dönemlerindeki cinsel dürtülerdeki artış ile karıştırılmamalıdır. Cinsel dürtülerdeki artışın aldatma ile süreceğini gösteren bir delil yoktur. Sonuçta iki ucu açık tartışmalı bir konu olduğunu belirtmekte yarar var. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta, aldatma sonrasında bireyin duygu durum halidir. Utanç, vicdan azabı, pişmanlık gibi belirtilerin olmaması, ahlaki değerlerin ve bağlılık sorumluluğunun birey tarafından hissedilmediği anlamı taşır.
 
Eğer aldatılmışsanız ve eşinizde herhangi bir suçluluk, üzüntü, pişmanlık duygusu sezinleyemiyorsanız; durum yukarıda açıklanan gibidir. Kurtulmanızı ve kendinize yeni bir hayat çizmenizi öneririm.
 
 
 
Toplam blog
: 87
: 1739
Kayıt tarihi
: 04.08.10
 
 

Gökyüzünüz mavi, aklınız bilimle olsun. ..