Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '14

 
Kategori
İlişkiler
 

Bir kadını ilk kez genelevde öpen adam, "Namus cinayeti" diyerek, sokak ortasında karısını öldürüyor

Bir kadını ilk kez genelevde öpen adam, "Namus cinayeti" diyerek, sokak ortasında karısını öldürüyor
 

Anadolu'da, genelev, " ilk mektep " diye anılır hala. Erkeklerin, cinsellikle ilk tanışma yeridir çünkü orası.

Batıda daha rahat bir toplumsal ve sosyal yapı olduğundan, kadın - erkek ilişkileri daha normal; daha olağan karakterlidir. Ve bu olağanlık, doğuya kıyasla daha dengeli, daha sağlıklı, yeterli olmasa da, daha gerçek bir cinsel tanışıklığı mümkün kılar. Ve bu yüzden, şehir soylu insanlar arasında, " namus cinayeti " vakaları hızla azalmaktadır.

Özellikle ülkemizin doğusunda, 18 yaşına girmeden geneleve gitmek, o yaştaki gençlerin, en heyecan verici yaşam deneyimlerindendir. Bazen 15, bazen 16, bazen de 17'sinde " ilk mektep "e gider delikanlı...

Tabii bu olayın bir yanı... Diğer yanına gelince, orada tam bir toplumsal trajedimiz başlar işte.

Bugün ülkemizin en büyük sosyal problemi, " kadına şiddet uygulanması "dır. Batılı ve iyi eğitimli erkekler arasından da kadına şiddet uygulayanlar çıkıyorsa da; doğudaki düşük eğitim düzeyi, töre baskısı, güce dayalı feodal yapı, kadının maruz kaldığı fiziksel şiddetin sosyal ve coğrafi nedenlerini oluşturur. Kadına şiddet uygulanması, bölgede  " meşru bir hak " muamelesi görür maalesef!

Dikkat edilirse, batıda yaşanan kadına şiddet olaylarının büyük çoğunlunun baş aktörleri, doğudan göç eden insanlarımızdır. Bunu söylemek çok zor olsa da; malesef bu, sosyolojik bir gerçektir.

Peki nedir bunun nedeni? Neden pek çok olsa da, bugün başlıkta yazdığım konuyu anlatacağım sadece.

Bir kadına ilk kez genelevde dokunan, onu ancak para karşılığında öpebilen adam, ister istemez kadını satın alınabilir, erkeğe hizmet etmek zorunda olan, tek yanlı ve sınırsız fantezilerinin sorgusuz sualsiz uygulayıcısı olarak algılar ve kadınların, potansiyel oro.pu olduğu fikrine kapılır.

Normalde; bir kadınla göz teması bile kuramayan, onunla iki kelam edemeyen adam, hiç de yabancısı olmadığı mektepte, parayı bastırınca, canın istediğini yapabiliyor, yaptırabiliyor karşısındaki kadına... Parayı veren, düdüğü çalıyor oralarda ne yazık ki!

Gel gelelim, adam; seksi her para karşılığı satın aldığında, kadın ve cinsellik gerçeğinin kilometrelerce uzağına düşüyor. Normal ve düzgün bir duygusal ilişki yaşamaktan yoksun kalmış kişi; ne karısıyla ne de başka bir kadınla doğru düzgün bir ilişki kurabiliyor.

Gerçeklikten ve duygusallıktan uzak yaşanmış her cinsel deneyim, erkeği çok daha güvensizleştiriyor, bütün kadınlara yabancılaştırıyor, yabanileştiriyor, hatta kimi zaman, insanlıktan çıkarıyor ve sokak ortasında nikahlı karısını vurduruyor " Namus cinayeti! " diye diye.

Sonunda olan kadına oluyor yine. Kadın; erkekteki körleşmiş, bencilleşmiş namus anlayışının, kurbanı oluyor göz göre göre. Kendisine ait olmayan bir acizliğin " cinselliğe yabancı kalmış, kadın ruhundan, insan onurundan habersiz " adamların; el kiri, şeref yıkayıcısı oluyor namus için dökülen kanı!...

Giderek artıyor kadına uygulanan şiddet... Giderek daha çok akıyor anaların, kadınlarımızın gözyaşı...

Ve sokak ortasında karısını öldüren adam, " Namus cinayeti işledim, namusumu temizledim! " diye inliyor; ininden yeni çıkmış bir ayı gibi! Göğsünü gere gere, kulunçlarını şişire şişire!

Benim kızgınlığım adamın cehaletine değil... O adamı kadınlarla ilk mektep'te tanıştıran anlayışa... Adam bir kadını ilk kez para karşılığı öpmüşse; varlıklı olduğunda satın almaya; anlamaya, kontrol etmeye gücü yetmiyorsa ya ölümüne şiddet uygulamaya ya sokak ortasında öldürmeye kalkışıyor.

Bunda şaşılacak bir şey yok! Ne verirsen onu alırsın insanoğlundan...

Kadın - erkek ilişkileri normalleşmedikçe, daha çoook namus cinayetleri işlenir bu ülkede! Taaa ki, mektebi genelev değil; gerçekten sevdiği kadınlar olana kadar adamın... Taaa ki adam, kadının da insan olduğunu anlayana kadar.

Desenize gidilecek yolumuz çok! Öyle de olsa... Vazgeçmek yok! Kadın, mayasıdır insanlığın... Allah kadını korumanı emreder; öldürmeni değil...

Eyyyy alemin namus bekçisi! Bırak kadının yakasını... Namus, iki bacak arasına sığamayacak kadar önemli bir insanlık erdemidir çünkü. Namus adına döktüğün her damla kan, gelir ahrette yakana yapışır. Çünkü sen, Allah'tan büyük değilsin. Allah'ın verdiği canı Allah alır ancak. İşte o kadar!

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.  

 

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..