Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Kasım '13

 
Kategori
TV Programları
 

Bir Kadının Gözyaşları

Bir Kadının Gözyaşları
 

karadayı, hakime hanım


Aşk bu çocuklaştırıyor insanı, bir başka cesaretli yapıyor. Deli misin aşık mısın belli olmuyor. Düşünemiyor erkek, düşünemiyor kadın, seviyor bir kere. Dünkü bölümde Hakime hanımın gözyaşları sel oldu, belki gerçeği biraz erken açıkladı. Şimdi Mahir'i durdurmak daha zor olacak, zaten seven ve kendini zapteden erkeği tutmak zor olur. Şimdi bir de fitili ateşledin artık ne zaman patlar diye beklemesi var. Bir kadının duygusal sevgisinin ağır bastığı yerde, Hakime hanım da olsan sözler daha fazla lal olmaz ve dile dökülür. Aşk bazen gözyaşları bazen masum bakışlarla şekli vuku bulur. Ayrı düşse de gönüller, zaman demde vursa vuslata, buluyor seni yine kader, sarıyor yüreğini ve diyor ki,

Elimde bir miğfer var, henüz kırılmamış

Gözyaşı bulutlarım var, yeryüzüne damlamamış

Sevgime sual etme ! sevgim kapına dayanmış

Hadi durma ! al beni içeri, bak ! sevdiğin gözlerini hep sana açmış

Ah Mahirim Leyla sevmek hoştur amma, Mecnun olmak başkadır başka, bundan sonra ki bölümler daha da acılı geçecek bu şimdiden belli oldu. Bu bölüm sadece boyunu ve kuvvetini değil, zekasını da kullanan bir Mahir görmek bir izleyici olarak beni mutlu etti.

Nazif babanın da en son öğrendiği olaylarda, evlilik dersi vardı. Evlilik ortaklık demektir. Uzaklık uzak değil, yakınlığa bir mesafe demektir. Üzülse de insan kadınının doğru sözleri sarfetmesi demektir. Elbet üzülecektir koca elbet kahredecektir. Ama bilecektir ki sonunda gerçeği kadını ona söyleyecektir ve erkek için önemlidir güveneceği kadın kadar sırtını yaslayacağı bir dost olması, Dalyan ve Nazif karanın dostluğu bir başka; dost hayatında eşinden sonra sırlarını paylaşacağın bir yandaştır. Gün gelir umutsuzluğa düştüğünde, onun düşleriyle de ayaklanacağın, kardeşim diyeceğin, iyi ki varsın diyeceğin bir dost, düştüğünde elinin tutan gülerken, kahkahası ile neşene neşe katan dert ortağı dostum benim diyeceği bir dost arar insan. Allah herkese sırtını gönlünce yaslayabileceği bir dost versin.

 

Murat sarı

muratsari8084@hotmail.com

https://twitter.com/muratsari8084

(26.11.2013 ) 

 
Toplam blog
: 52
: 1367
Kayıt tarihi
: 25.11.12
 
 

Düşüncelerimi, hayallerimi, bilgilerimi paylaşmayı seviyorum, dünyaya birbirimizi anlamak çin gel..