Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Temmuz '17

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Bir kadınla yaşamaya başladıktan sonra erkeklerin ev hayatında meydana gelen 7 büyük değişim

Bir kadınla yaşamaya başladıktan sonra erkeklerin ev hayatında meydana gelen 7 büyük değişim
 

Kalpli Çarşaf


İster evlenmeden önce ister evlendikten sonra olsun birlikte yaşamanın birçok güzel yanı var. Hayatı paylaşmak gibi evi paylaşmak da bir hayli keyifli ve güzel. Ama bir de madalyonun öteki yüzü var. Birlikte yaşamaya başladıktan sonra hem biz erkeklerin hem de kadınların hayatında önemli değişiklikler oluyor. İşte size “Birlikte Yaşamaya Başladıktan Sonra Erkeklerin Ev Hayatında Meydana Gelen 7 Büyük Değişim”
 
Üçü Birarada Şampuan Artık Yok
 
Erkekler için saç ve vücut temizliği tek bir bakım ürünüyle halledilebilecek bir konudur. Diğer bir deyişle, “3’ü Birarada: Şampuan, Saç kremi ve Vücut jeli” ürünü kullanmak bizim için yeterli bir çözümdür. Ama bir kadınla yaşamaya başladıktan sonra banyoda birçok yeni ürünle karşılaşıyoruz. Bir kere şampuan, saç kremi ve vücut jeli artık ayrı şişelerde. O da yetmezmiş gibi, vücut ve ayak peelingleriyle, bilimum vücut yağlarıyla, banyo sonrası bakım kremleriyle tanışıyoruz. Böylece tek bir ürünle 5 dakikada yıkanabilecekken en az 15-20 dakika banyoda kalıyoruz. Sonunda da doğru ürünü kullanıp kullanmadığımız belli bile değil ??
 
Peçete Diye Bir Şey Var
 
Erkekler evde yemek yerken, mutfakta temizlik yaparken, pizzayı tutarken ve hatta cam silerken tek bir şey kullanır: kağıt havlu. Pizza mı yenecek, yere bir şey mi döküldü, terledin mi, hazırladığın sandviçi mi sarıcan getir ordan bir kağıt havlu ve sorun çözülsün. Ama gel gör ki birlikte yaşamaya başladıktan sonra peçete ile tanışıyoruz. Bir de peçetelerin üzerinde desenler oluyor. Onun hiç anlamıyoruz ??
 
Beyazlar ve Diğerleri
 
Bizim için kirliler ikiye ayrılır; Beyazlar ve Diğerleri. Çünkü bize göre böylesi hem daha kolay hem daha hesaplı. Yani beyazlar, renkliler, siyahlar, iç çamaşırları, yünlüler vs vs gibi ayrımlara karşıyız. O yüzden ilk dönemler çamaşır makinasında siyah kotların arasında mavi, kırmızı, yeşil, sarı boxerlar çıkarsa şaşırmayın ??
 
Bu Çarşaf Takımı Neden Kalpli?
 
Çarşaf takımının temel fonksiyonu nedir? Yatak, yorgan ve yastıkların çok çabuk kirlenmesini önlemek. Bunun dışında biz erkeklerin bilmediği farklı bir fonksiyonu var mı? Galiba yok. O zaman çarşaf takımları neden kalpli, ayıcıklı, güllü vb şekillerle dolu! Hepsinin tek bir renk ve düz olması daha iyi değil mi? Böylece yok bu yastık kılıfı buna, bu yorgan kılıfı şuna uymadı derdi de olmaz. Ayrıca gündüz takım elbiseyle işe giden biz testesteron makinaları için gece kıpkırmızı gül desenleriyle dolu bir yatakta uyumak hiç de hoş olmuyor.
 
Burada Gaz Çıkarmak Yasak!
 
Bu yazıyı yazmaya karar verip etrafımdaki arkadaşlara sorduğumda herkesin dikkat çektiği dramatik değişikliklerden biri “Gaz Çıkarma” oldu ?? Yanlış duymadınız, erkekler, sevgilileri veya eşleriyle bir evi paylaşmaya başladıktan sonra evde rahatça gaz çıkaramamaktan çok muzdarip. TV’de maç veya dizi izlerken, play station oynarken ya da TV karşısında hafif uyuklarken gönlümüzce gaz çıkaramıyoruz. Tamam bu konuda %100 bir serbestlik peşinde değiliz, ama banyo dışında evde bir iki alternatif köşe daha ayarlasak güzel olmaz mı ??
 
AEE’leri Seveceksin!
 
AEE’lerle eşimiz veya sevgilimizle aynı evi paylaşmaya başladıktan sonra tanışıyoruz. Peki nedir bu AEE’ler? Açılımı “Anlamsız Ev Eşyaları”. Mum, melek heykelciği, fil biblosu, peluş ayıcık gibi eşyalardan oluşuyor. Bize göre hiçbir şeye hizmet etmeyen bu AEE’ler ne yazık ki evin her köşesine dağılmış durumdalar. Dağılmakla da kalsalar iyi, yerlerinden kımıldatılmaları ya da dokunulmaları yasak. Hatırlasanıza, o pembe mumu yaktığı için kaç yiğit heba olup gitti. Ne diyelim, bu sorunu kısa dönemde çözmemiz pek mümkün görünmüyor.
 
Buzdolabının Yeni Misafirleri
 
Biz erkekler için buzdolabı “içi doldurulması gereken değil içi boşaltılması gereken” bir eşyadır. O yüzden içinde birkaç yiyecek veya içecekten fazlası olmaz. Nedir bunlar; yumurta, dik ve yatay şekilde sıralanmış biralar, yarısı içilmiş rakı şişesi, 3 günlük makarna, ketçap, mayonez, geçen aya ait üzüm ve 3 haftalık domates. Oysa bir kadınla birlikte yaşamaya başladıktan sonra hiç bilmediğimiz ürünler buzdolabını işgale başlar. İşin ilginci bu yeni misafirler buzdolabının eski müdavimlerinden çok daha havalıdır. Kimler yok ki bunların arasında; içi kırmızı biberle doldurulmuş yeşil zeytin, probiyotik yoğurt, yarım yağlı süt, diyet bisküvi, kabartma tozu, maya, vanilya vb. Bizim için bunların her biri adeta başka bir galaksiden gelmiş birer yabancı. O yüzden eğer bizden buzdolabından bir şey getirmemizi isterseniz onu çok iyi tanımlamanız gerekir. Yoksa siz kabartma tozu isterken biz size maya getirebiliriz.
 
Toplam blog
: 3
: 197
Kayıt tarihi
: 18.11.16
 
 

Hizmet sektörüne denetim ve danışmanlık hizmeti veren bir şirketin sahibiyim. İşimden arta kalan ..