Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '09

 
Kategori
Futbol
 

Bir kalecini yaptığı hata üzerine!

Bir kalecini yaptığı hata üzerine!
 

Kalecilik hem zor meslektir hem de nankördür.


Bir kaleci düşünün bir gol yiyor ve bu yediği gol sonrasında eldivenlerini çıkartarak soyunma odasının yolunu tutuyor. Her kaleci gol yiyebilir. Ama morali bir anda sıfırının altına inince takımına bir hatalı gol yemesini önlemek adına kendisini arkadan bekleyen yedek kaleciyi oyuna girmesini sağlıyor.

Evet, kimmiş bu kaleci.

Sao Paolo'nun evinde Bragantino'yu ağırladığı karşılaşmada Brezilyalı kalecisi Ceni.

http://www.milliyet.com.tr/Spor/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&Kategori=spor&KategoriID=&ArticleID=1059356&Date=14.02.2009&b=Kaleciyi

Ben neye şaşırdım biliyormuşsunuz. Her kimse hiçbir futbolcu oyunda kalmak ister. Oynamak ister. Teknik direktörü oyundan almadığı müddetçe sorun yoktur fakat oyuncu değişimi sırasında kenara çağrıldığını gören hemen tepkisini gösterebiliyor. Ama bu futbolcu insanlık namına iler ki dakikalarda böyle bir daha gol yer miyim düşüncesi içersinde olunca açıkça şöyleyim ki takımına böyle bir gol yiyip zarar vermek istemedi anlaşılan.

Herkes şaşkın. Herkes oyuna onun devam etmesi istiyor. Belki kendisi için söylemek gerekirse ruh hali bir anda bozuluverdi. Kalenin kenarına gitmiş eldivenlerini çıkartmış yanlış görmediysem takımın kaptanı ve kaptanlık pazı bandını da çıkartarak ikinci kaptana vermek üzere yanına bir arkadaşının gelmesini beklerken yıkılmış halde ağlıyor.

Doğrusu çok içerlendim. Aklıma bizim geçen Avrupa Şampiyonasında Çek Cumhuriyeti ile yaptığımız maçta aynı zaman da Chelsea takımının kalecisi olan Petr Cech’in gelen orta da ellerinden kaçırınca Nihat golü atmış ve bizim tura çıkmamızı sağlamıştı.

Cech’in bu hatası da Çek'lerin elenmesine sebep olmuştur.

İnsan hata yapabilir.

Hem de böyle bir oyunda böyle hatalar var olacak ki bir taraf diğer tarafa olan üstünlüğünü kabul ettirsin. Öyle değil mi?

Ben keşke diyorum ki en azından kaleci hata yaptığını kabul edip olabilecek olumsuzlukları göğüs germek için o an kötü olayı unutacaksın. Yoksa başarılı olamazsınız.

Diyelim ki arabanızla ya da bisikletinizle karayolunda seyahat halindeyken olmadık bir kaza gördünüz. Veya siz kaza yapacakken ucuz atlattınız. Bütün bu olumsuzluklara karşı yola devam etmek zorundasınız. Ne yapmalısınız?

 
Toplam blog
: 540
: 3176
Kayıt tarihi
: 02.01.07
 
 

Hiç bir motorlu araca binmeyi sevemedim. Daha doğrusu sevdiremediler. Onun yerine iki tekerlekli ..