Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '10

 
Kategori
Haber
 

Bir kazanın düşündürdükleri....

Bir kazanın düşündürdükleri....
 

www.milliyet.com.tr


Dün Rusya'da düşen ve içinde Polonya Devlet başkanı ve eşi ile Genelkurmay başkanı, kuvvet komutanları ve üst düzey bürokratların bulunduğu uçakta 97 kişiden kurtulan olmazken bu kaza değişik bazı düşünceleri aklıma getirdi.

1. 95 yıl önce daha Türkiye Cumhuriyeti kurulmadan yapıldığı söylenen ve birçok ülke parlamentosu tarafından kabul edilen Ermeni soykırımına karşı, bu kaza ile birlikte öğrendiğim 22 bin Polonya'lı esirin öldürüldüğü Katin Katliamı, herhangi bir ülkenin parlamentosunda soykırım olarak değerlendirilmiş midir?

2. 20 yaşındaki Rus yapısı Tu-154 tipi uçak bütçe yetersizliği yüzünden, Devlet başkanının hizmetinde çalışmakta iken, sık sık uçaklarını yenileyen bizim üst düzey siyasetçilerimiz, kendilerine bu olanağı sağlayan halkımıza ne kadar teşekkür etseler azdır.

3. Bu olay geçmişte tanıştığım ve bugün hayatta olmayan bir Musevi kökenli vatandaşımızı hatırlattı. İş ilişkisinde tanıştığım bu kişi eşiyle birlikte uçakla bir seyahata çıkması gerektiğinde her zaman ayrı uçaklara bindiklerini söylerlerdi. Bunun nedenini sorduğumda ise, geçmişte çocuklarının küçük olduklarını, uçağın düşmesi halinde çocuklarının hem annesiz hem de babasız kalmamaları için bu yöntemi kullandıklarını, ancak şimdi çocukları evlenip, bir iş sahibi olduklarından şimdi ise birlikte uçağa binmelerinde bir mahzuru olmadığını anlatıyordu.

Aynı yöntemi Kıbrıs'ta yapılan banka şube müdürleri toplantısında bizleri Kıbrıs'a gemiyle uzun bir yolculuk sonrasında ulaşmamızı sağlayan Genel Müdürümüz de aynı düşünce içersindeydi. Şirketler ve şahıslar bile bu düşünce içersindeyken, bir Devlet başkanının, bütün üst düzey kişilerle aynı uçakta seyahat etmesi çok düşündürücüdür.

4. Bir pilot, taşıdığı kişilerin sorumluluğuna nasıl vakıf olamaz? Pisti sis yüzünden 3 kere pas geçmeye mecbur olan bir pilot, neden inatla o piste iniş yapmak ister? Devlet başkanından bir aferin almak için mi? İşte bir kişinin egosu neredeyse bir Devletin hayatına maloluyor...

Çok yazık....

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..