Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Bir Kimsenin İyi Biri Olduğunun En Önemli Göstergesi Caddede Sokakta Size Yol Vermesidir

Bir Kimsenin İyi Biri Olduğunun En Önemli Göstergesi Caddede Sokakta Size Yol Vermesidir
 

Siz arayın durun ben buldum bile, bir kimsenin iyi biri olduğunun en önemli göstergesi caddede sokakta size yol vermesidir.

Herkes bir nedenle bize iyi davranabilir. Bir nedenle diyorum çünkü bir nedenle iyi davranmak kişinin iyi olduğunu göstermez. Caddede sokakta yol vermenin yol veren açısından bir nedeni yoktur. Yani sadece iyi olduğu için bu davranışta bulunuyor. Başka hiçbir durumda bunu göremezsiniz.

İnsanlar hakkında hüküm vermek için zorlanıyorduk, sonunda ölçüyü bulduk; size caddede sokakta şurada burada yol veren yardımcı olan kişiler özde iyi insanlardır.

Özde dedik çünkü kişileri iyilikten alıkoyan haller de var. Hassasiyet duyduğu bir konu varsa, ya da sorunları varsa, baskı altındaysa falan iyiyse bile iyi davranamayabilir.

Özde iyi biri olmayan da yol verebilir de isteyerek yapmaz, hani mecburdur falan, o da yarısını çeker kenara, çarpmamak için iki büklüm olursunuz.

“Sayın Korkut, bu çok büyük bir iddia; kişinin iyi bir insan olup olmadığının tespitinde bu davranışı esas alıyorsunuz. Çok okunan tanınmış birisiniz. İnsanlar size güvenip bu davranışı esas alır.”  Alsınlar, bir sorun çıktığında bana gelsinler. Yalnız yol verenin samimiyetine baksınlar. Bir de yol vermeyenin bir nedeni olup olmadığına.

Özde iyi biri olmayanlar yol vermiyor, yardımcı olmuyor, insan en iyi şehrin kalabalığında anlaşılıyor. Bazıları yollar boş olduğu halde buradan buyurun dercesine kenara çekiliyorlar. Bazıları bilerek önünüzü kapatıyor, her yer boş olduğu halde kendinize yol arıyorsunuz.

Medeniyet diyorlar buna yanlış da değil ama daha önemli bir gösterge. Yine de konuya geniş bakmak lazım; hastası, engellisi, dalgını, acelesi olanı var.

Bir de bu tür davranışlar sıradan basit şeyler olarak görülüyor çünkü çok yaygın. Oysa bakın burada iddia ettiğimiz gibi bu davranışlar kişinin iyi biri olup olmadığı konusunda da fikir veriyor. 

Ayrıca tabii ki yol vermesi gerekiyorsa (bir de imkanı varsa) yol verecek.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..