Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '15

 
Kategori
Hukuk
 

Bir kişi on kişiyi dövebilir mi; hukuk buna bakmaz, dövmüşse suçlu

Bir kişi on kişiyi dövebilir mi; hukuk buna bakmaz, dövmüşse suçlu
 

Hukukta konuya bir kişi on kişiyi dövebilir mi mantığıyla bakılmaz. Hukuk her şeyi kapsaması gerektiği için istisnaları da içine alır. Ve bir kişinin on kişiyi dövmesi istisnai bir durumdur.

İstisnai bir durumdur ama vardır, olur yani. Dövüşçüdür, siyah kuşak sahibidir, azmandır falan. Yani şimdi hani hukuk düz mantıkla hareket edip bir kişi on kişiyi dövemez dese karşısına böyle bir örnek çıktığına ne yapacak?

Hukuk dövülme olayına bakar. Bu bunları dövmüş. Dövebilir mi, nasıl dövmüş, olmaz böyle şey falan demez. Türk hukukunda böyle örnekler var mıdır, varsa nasıl bir karar verilmiştir bilmiyoruz; ama benim hukuk mantığım bir kişi on kişiyi döver mi diye bakılmaz; dövmüşse gereği yapılır.

Kanun adamı ortada delili varsa şaşırıp inanmamazlık da edemez. Yani ne yapalım olmuş ve adamlar da şikâyetçi. Hukukun mantığı bizim mantığımızla çalışmaz. Yani hani bize kalsa belki on kişiyi dövebildiğine göre o kişiye aferin der;  bir kişiden sopa yedikleri için de o on kişiye kızardık. Ama hukuk kızmaz, gereğini yapar. Hukuk mantık da aramaz, sonuca bakar.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..