Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '10

 
Kategori
İnançlar
 

Bir kısım kişiler Hz. Mehdinin gelmeyeceğini iddia edecek, fakat o bir yıldız gibi zuhur edecektir..

Bir kısım kişiler Hz. Mehdinin gelmeyeceğini iddia edecek, fakat o bir yıldız gibi zuhur edecektir..
 

İslam Dünyasının Lideri Hz. Mehdi (A.S) Olacaktır...


Hristiyanların bir lideri var, musevilerin bir lideri var, masonların bir lideri var, ateistlerin lideri var, her topluluğun bir lideri var. İslam Dünyası'nın neden bir lideri olmasın. Liderin adı ister lider olsun, yönetici olsun ya da mehdi olsun ne farkeder? Bazı insanlar neden bu konuyu efsanevi bir olaymış gibi tanımlayıp, hiç olmayacakmış gibi bir tavır takınıyorlar. Neden müslüman dünyasının da bir liderinin olması bu kadar uzak ve olmayacak birşeymiş gibi geliyor insanlara?

İslam'ın dünya hakimiyeti Allah'ın biz müslümanlara vadidir, ve Allah'ın vadi haktır. Böyle bir islam hakimiyetinde, islam dünyasının başında bir lider olmasının nesi garip geliyor insanlara?

Herkesin bu konuyu derinlemesine düşünmesini tavsiye ediyorum. Herşeyden önce her müslümanın İslam'ın dünya hakimiyeti için canla başla çalışması gerektiği konusu çok acil bir konudur. Müslümanların hakimiyet için canla başla çalışmaları gerekiyor. Bu farz olan bir konudur.

Bugünkü Hz. Mehdi ile ilgili olan blog yazımda, ahir zamanda zuhur edeceği sahih hadislerle ve ayetlerle sabit olan Hz.Mehdi (A.S) ın gelmeyeceğini söyleyen ve bunu imkansızmış gibi gören bir kısım insan topluluğunun olacağından bahseden bir sahih hadisi ve açıklamasını aktarmak istiyorum;

Safvan b. Mihran-ı Cemmal’dan: İmam Cafer-i Sadık aleyhi’s-selâm şöyle buyurdu: “Allah’a andolsun ki Mehdiniz aranızdan gaybete çekildiğinde, İÇİNİZDEN BAZI CAHİLLER DİYECEK Kİ: ALLAH’IN ÂL-İ MUHAMMED’E (HZ. MEHDİ (A.S.)’A) İHTİYACI YOKTUR. SONRA O, YERYÜZÜNE PARLAK YILDIZ GİBİ DÖNECEK ve yeri zulüm ve haksızlıkla dolduğu gibi, adalet ve eşitlikle dolduracaktır.”

(Kemal-ud Din, c. 2, s. 341)


<ımg hspace="10" alt="" vspace="10" align="left" src="http://us1.harunyahya.com/Image/gif_resimler/3%20(2).gif" width="150" height="228">Ahir zamanda zuhur edecek olan Hz. Mehdi (a.s.) zuhur ettiğinde, insanlar tarafından hemen tanınmayacak hayatının belli bir zamanı gizlilik içinde, gaybete çekilmiş olarak (hapis, iftira, zulüm ve baskı altında geçireceği dönemler) ve kimliği belli olmadan geçecektir. Öyle ki Hz. Mehdi (a.s.) insanlar arasında gezecek, onların karşısında oturacak, onların arasında yaşayacak, onlarla konuşacak, insanlarla içiçe olacaktır. Ancak insanlar Sahib-üz Zaman’ı, Asrın Velisi olan Hz. Mehdi (a.s.)’ı bu sıfatıyla tanımayacaklardır. Bu dönemde insanların bu durumundan yararlanan ve dini kendi çıkarları lehinde Kuran mantığı dışında yorumlayan bazı cahil kişiler ortaya çıkıp, Hz. Mehdi (a.s.)’ın zuhuru için gereken her türlü şart ve alamet oluştuğu halde onun bu yüzyılda çıkmayacağı, onun zuhuruna bir ihtiyaç olmadığı gibi gerçek dışı iddialar ortaya atacaklardır. Bu şekilde hem Hz. Mehdi (a.s.)’ın zuhurunu hem de İslam ahlakının bu yüzyılda Allah'ın izniyle gerçekleşecek olan hakimiyetini gölgelemeye çalışacaklardır. Ancak Hz. Mehdi (a.s.) parlak bir yıldız gibi bir anda zuhur edecek ve yeryüzünü adalet ve eşitlikle dolduracaktır.
(www.hazretimehdi.com) (www.beklenenmehdi.com)

 
Toplam blog
: 164
: 3066
Kayıt tarihi
: 01.11.09
 
 

Özel bir şirkette dış ticaret yetkilisiyim. İnternet üzerinden toplamış olduğum bilgileri, başkal..