Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '12

 
Kategori
Projeler
 

Bir kitap göndermek kaç dakika, kaç para?

Bir kitap göndermek kaç dakika, kaç para?
 

Kitap Dostluğu Kulübü https://www.facebook.com/groups/kitapdostlugu/


Bir kitap kampanyasına katılmak ister misiniz?  
Bir kitap kampanyası daha mı diyenlere evet diyorum “bir” kitap kampanyası . Sadece bir adet kitapla katılabileceğiniz bir kitap  kampanyası.
Konu yardım olunca hele de kitap yardımı olunca herkes elinden geleni yapmak istiyor ama bu konuda iki sıkıntı var biri “nakit” diğeri “vakit” sıkıntısı.
Nakit; Kargo ücretlerinin yüksek olması bu isteğe sekte vuruyor malesef. Küçücük bir koli bile yapmaya kalksanız nerdeyse kargo ücreti kolinin içindekilerinin bedeline yakın bir rakama ulaşıyor ve ne yazık ki hiçbir kargo şirketi de yardım kolilerine farklı bir uygulama yapmıyor.   
Vakit; İnsanlar feci bir koşturmaca hali içindeler bu koşturmaca içinde çok isteseler bile vakitsizlik nedeniyle bu tür organizasyonların içinde fiilen bulunamıyorlar maalesef ve ellerinde kocaman bir koli ile dolaşmak bu koşturmaca içinde herkese hepimize zor geliyor.
Hal böyle olunca “Kitap Dostluğu Kulübü” olarak ne yapabiliriz diye düşünürken “bir kitap” göndermek ne kadar  tutar hem “vakit” olarak hem “nakit” olarak dedik ve “Bir Kitap Kaç Dakika Kaç Para” etkinliğini başlattık.  Çantamıza  bir  kitap atıp bir şekilde de yolumuzu bir postaneye ya da kargo bürosuna düşürdük mü  bu iş tamamdır dedik  yani önce kendimiz denedik. Sıra artık bunu bir fikir olarak yardımsever insanlarla paylaşmaya geldi bunu da grup sayfamızda  etkinlik oluşturarak duyurmaya karar verdik. İlk gün bile tahminimizin üzerinde dönüşler oldu. “Ya altı üstü bir kitap değil mi” diyen onlarca insan kitaplarını göndermeye başladılar kitaplar merkezimize ulaşmaya başladı bile.
 İşte size “bir” kitap kampanyası . Yani öyle böyle değil ciddi ciddi bir tane kitapla neler yapılabileceğini göstereceğimiz, sizi ve cebinizi yormayacak üzmeyecek ama bir araya geldiğinde okullarda, asker ocaklarında, ceza evlerinde ve  hastanelerde bu kitapları bekleyenleri çook mutlu edecek “bir” kitap kampanyası.
Bu arada benim  5 kitap yollamam 3 dk ve 7,00 TL tuttu  (5 arkadaş 1 er kitapla tek gönderim yaptık kişi başına bölmeye gerek bile  yok sanıırm)

 
İyi şeylerin dalga dalga yayılması ve “bir”lerin “çooook” olması dileklerimle.

Kitap Dostluğu Kulübü.
KİTAP GÖNDERİM ADRESİ
ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ SEVGİ MAH. ABDÜLHAMİT YAVUZ CAD. N:95 GAZİEMİR İZMİR

TEL 0 232 274 0633 0 554 2248448
GÖNDERİM YAPAN ARKADAŞLARIMIZ GÖNDERİLERİNİN FOTOĞRAFLARINI ÇEKİP DUVARIMIZDA PAYLAŞABİLİRLER
https://www.facebook.com/events/492041877493237/?notif_t=plan_user_joined

 
Toplam blog
: 8
: 580
Kayıt tarihi
: 30.08.12
 
 

EGM de Bilgisayar İşletmeni Edebiyat ve Fotoğrafçılık ilgi Alanları Yazmak ve Okumakla mu..