Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '18

 
Kategori
Eğitim
 

Bir Kitap Tavsiyesi: Akıl (Kullanım Kılavuzu)

Bir Kitap Tavsiyesi:  Akıl (Kullanım Kılavuzu)
 

Zaman zaman insanlar çok beğendikleri kitapları tavsiye ediyorlar; güzelliklerin yaygınlaşmasına inanan insanlar, inandıkları bilgi ve deneyimlerini doğru bulduklarından paylaşıyor ve onun için ciddi bir emek harcıyor ve bizlerin kullanımına sunuyorlar. Tamamen iyi niyetle yapılan bu tür çalışmaları desteklemek, çalışmalarda bulunanları kutlamak gerek. Bu kitap da tam olmasa da aşağı yukarı benzer nedenlerden dolayı siz okurlara sunulmuştur.

Akıl, beyin ve zekâ neden önemli veya ne kadar önemli, dünyada yapılmış ve halen yapılan çalışmalar, hala bulunamamış, anlaşılamayan sırlar, zekâ nasıl geliştirilebilir, nasıl kullanılabilir gibi onlarca sorun ettiğiniz veya sorun etmediğiniz sorulara cevap niteliğinde bir el-cevap.

Kitabın yazarı Richard M. Restak. Kendisi nörolog olan yazarın kitabını özellikle eğitimciler başta olmak üzere hemen her gün onun talimatlarıyla vücudunu kullanan her bireye faydalı olacağına inancım tamdır.

Aslında biz insanların öncelikle yeterliliklerimizi, yeteneklerimizi organlarımızla birlikte uzun bir keşif sürecine çıkmamız gerekirken, hemen her şeyi bulmaya çalışırken çeşitli nedenlerle en temel organlarımızı öğrenmekten sakınca görmesek de gerekli bulmayız. Ne gerek var? Neme lazım?

Gerçi birçok insan hakkında başkalarının yaptığı önceden hazırlanan testler, davranış ölçütleri çoktan karar veriyorken insanların birçoğu kendilerine kendi yetenekleri hiç sayılarak verilen rolleri çok kötü ve başarısız bir oyuncu olarak sürdürmeye devam etseler de bunu umursamıyorlar. Neme lazım?

Ülkedeki aydınların görevinin zaman zaman insanlara “ya bak aslında senin bir beynin var ve bu beyin parmak izlerin nasıl dünyadaki diğer tüm insanlardan farklı olduğu gibi hücre sayıların, beynin öğrenme stilin, algılama ve anlama frekansın da farklı, bunlar daha da geliştirilebilir ve daha kendi kapasitene dair roller üstlenmek üzere en azından bir yolculuğa çıkabilirsin” diyerek kişilerdeki entelektüel algılara küçük ama pozitif dokunuşlar yapmasının önemli olduğuna inandığım için,  karınca kararınca bir katkı sunma niyet ve çabasında olarak bu yazıyı hazırladım. Umuyorum ki, ülkemiz düşünsel anlamda kısıtlamaların dünyada bir beyin devrimi gerçekleştirebilir.

Konuşmak, düşünmek ve yazmak şüphesiz bu eylemlerin kalitesi arttıkça bedensel tutsaklıklar anlamını yitirecek, insan kısa zaman içinde daha fazla özgürleşecektir. Özgürleşme eylemine yüklediğim anlamın özellikle meşhur tutsaklıkta özgürlük anlamı yüklemediğimi, çok daha derin ve çok boyutlu anlamlarda kullandığımız özellikle belirtmek istiyorum.

Beyin ve akıl ya neme gerek, ya da merak…

 21 Aralık -Ankara

 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..