Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '13

 
Kategori
Anne-Babalar
 

Bir Kızın en güzel Çeyizi ''İffet''

Bir Kızın en güzel Çeyizi ''İffet''
 

Bülbül ,Gül'e 10 nağme okusa, 10'uda Gülün gül yüzüne..!


Evleneceğiniz kızın yüzüne, gözüne, koluna, bacağına bakarak evlenmeyin.

Anneler, Babalar evladınızın Evleneceği kızın önce İffetine bakın. Topuksuz olmasına, temiz bir geçmişe sahip olmasına bakın… Malum devir öyle bir devir ki..!

... Kız evladı olanlar…

1: Kızınızın, Kız arkadaşlarına

2: Komşunuza dikkat edin...

Kaçan kızların, kaybolan kızların hikayesini haberlerde seyrederseniz ardından hep bunlar çıkmaktadır.

3:  Kulakları çınlasın Anneannemin dediği gibi... Kız bembeyaz bir perdeye benzer, Erkek sinek gelir konar, minnacık pisler perdeye. O bembeyaz perdede, beyazlık içinde erkek sineğin küçücük pisliği göze çarpar, batar…

4: Kızlar evleneceğiniz güne kadar beyaz perdenizi temiz tutun. Mümin, temiz, iffetli erkelerle de evliliğinizi taçlandırarak. Gerçek aşkın sadakatin rengi Kırmızı ile süsleyin beyaz çarşafınızı. Bunu her Erkek görmek ister. İster doğulu olsun; ister batılı olsun..!

 5: Erkekler, Siz Ayda 6 Bin lira maaş ta alsanız. Evde mutfakta yemek yapan Hanımınız, evde Namazını kılmazsa, Kuran-ı Kerimini okumaz ise, kafa Posti gibi yemek pişirirse o evin bereketi olmaz. Büyük bir ihtimal saç açık bir şekilde yemek yapıldığı zaman, yemeğin içinden saç kılı çıkması da normal olacaktır…

6: Zina yapanlara Hak Din Kitabı Kuran-ı Kerim: Nur suresinden cevap veriyor:

"Zina eden erkek, zina eden veya müşrik kadından başkasıyla evlenmez; zina eden kadın da zina eden veya müşrik bir erkekten başkasıyla evlenmez: Böyleleriyle evlenmek mü'minlere haram kılmıştır. " (24 Nur 3) Bunu siz farkedemezsiniz. Çünkü gözlerinize öyle bir perde çekerizki, zina yapmışsanız eğer; zina yapmış biri ile evlenirsinizde haberiniz bile olmaz diyor Kitap..!

7: Hadisi Şerifte de Rasulullah(a.s), malın ve güzelliğin getirdiği problemlere dikkat çekerek evlilikte dindarlık dışındaki bir tercihi açıkça yasaklamıştır.

"Kadınları güzellikleri için nikahlamayınız, olur ki güzellikleri ahlakça düşmelerine sebep olur. Onları malları içinde nikahlamayın, zira malları azgınlıklarına yol açabilir. Kadınları dindarlıktan dolayı nikahlayın. Şüphesiz dindar olan yırtık elbiseli bir cariye (böyle olmayanlardan) daha üstündür." (İslam Fıkıhı Ansiklopedisi 9.C SH. 14)

Hz. Âdem vefat edeceği zaman oğlu Şit aleyhisselema: Yavrum! Bu alnında parlayan nur, Son peygamber olan Muhammed (S.A.V)’in nurudur. ‘’Bu nuru mümin, temiz ve iffetli hanımlara teslim et ve kendi oğluna da böyle vasiyette bulun diye’’ buyurdu… Allah Azze ve Celle..

Allah Teâlâ Bize: baktığımız zaman gözümüzü yormayacak. İffetli, Edepli Anne ve Babamıza saygılı olacak, onlara hastalığında bakacak. Kendisi gibi Dini bütün hayırlı evlatlar yetiştirecek. Alnımızı secdeye koymamızı hatırlatacak. Kızlar, gelinler nasip etsin İnşallah Amiin!

Efendim:  Bülbül ,Gül'e 10 nağme okusa, 10'uda Gülün gül yüzüne; lakin Gül'e sorsan okunan tek 1 nağme...Gül 1 Mevsim açsada, Bülbüle sorsan derdi her mevsim..! O yarimiz 1 tane olsun, ELİF gibi tek olsun. İffeti ile namusuyla Güller gibi koksun. Gözlerimiz öne eğik,başımız hep dik olsun..! 

 

 Beyazıt/ İstanbul 2012

 

A.Ümit Yıldız 2020'ye doğru..!

 

 

 
Toplam blog
: 67
: 4037
Kayıt tarihi
: 24.04.07
 
 

17 Şubat 1986'da: Soğuk karlı bir Şubat gecesi Koca Karı olan ebenin ellerine ''bilim otoritelerinc..