Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '14

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Bir Koç hayatınızı değiştirebilir mi?

Bir Koç hayatınızı değiştirebilir mi?
 

Yazdıklarımızı okumak yalnızca iki dakikanızı alacak, bazen sadece iki dakika hayatınızı değiştirebilir.

Dünya hızla değişiyor, hızlanıyor ve yenileniyor. Son yüz yılda geçmiş iki bin yıldan daha fazla teknolojik ve bilimsel gelişme kaydedildi. Değişen dünyada insanlar da değişip farklılaştı. İhtiyaçlarımız ve yaşam biçimimiz, yüz yıl öncekine artık çok az benziyor. Hız çağında yaşıyoruz, yoksa sürükleniyoruz mu demeliyim? Pek çoğumuz hızla akan yaşama ayak uydurma telaşı içindeyken, gerçek sınırlarının ve kişisel potansiyelinin çok uzağında. Aramızdan pek çok Pablo Picasso, Orhan Pamuk, Albert Einstein, John Lennon, Oscar Wilde, W. Amadeus Mozart ya da Steve Jobs geçip gidiyor. Sıradan yaşamlar içinde kendini keşfetme öykülerine sahip yüzlercesi var. Ancak pek az kişi kendi sınırlarını keşfederken özgün ve samimi bir yol izleyebiliyor.

Gerçek şu ki, bugün durum bildiğiniz gibi değil. Seçime açık pek çok tercih olduğu doğru, ancak tercihlerin çokluğu ve alternatif yolların çeşitliliği aleyhimize işliyor. Çünkü basit, daha doğrusu yalın düşünemiyoruz. Bugün modern insan odaklanma sorunları ile savaşıyor; pek çoğu, gerçekçi, anlamlı, diğerlerini önemseyen ve ufuk açıcı hedefler belirlemekten çok uzak. Giderek daha da karmaşıklaşan yaşamda birçoğumuz, yüreğinin sesini duyamayacak kadar rahatsız edici bir gürültünün içinde yaşıyor. Bir koçun desteği de işte tam burada gerekli hale geliyor; size yüreğinizin sesini yeniden duyurmak ve elinizden tutup sizi bir keşif yolculuğuna çıkarmak için.

Açıkça söylemeliyim ki bir yaşam koçu, sizin yerinize yürümeniz gereken yolu yürüyemez. Ancak size, kendi iç dengenizi bulabileceğiniz ve kendinizi sürekli keşfetmekle sürdürebileceğiniz bir yolculuk sunabilir. Sonsuz olasılıklarla dolu kişisel keşif yolculuğunuzun haritalarını çizebilir, size ait keşfedilmemiş pek çok güçlü yönü açığa çıkarabilir. Kimi zaman zaaflarınızı bile bir güç unsuruna dönüştürebilir. Kısacası koçluk, size gerçekte kim olduğunuzu görme fırsatı yaratır, sizi değiştirebilir ve yol üzerinde doğru araçlarla buluşturmayı hedefler. Modern zamanların sisi içinde şeffaf, samimi ve güvenli bir yol öyküsü kurgulayarak görüşünüzü keskinleştirmek ister. Ancak nihayetinde yaşam yolculuğunuz, sizin kişisel öykünüzle yaratılır. Bu öykü ancak sizin tarafınızdan, her günü yaşanarak ve anlamlı kılınarak yazılabilir. Bir koç hayatınızı değiştirebilir mi dersiniz? Bu bütünüyle size bağlı. Çünkü öykü, sizin öykünüz olacak.

 
Toplam blog
: 5
: 1592
Kayıt tarihi
: 04.12.12
 
 

20 Nisan 1980 doğumluyum. İstanbul Üniversitesi  İşletme Fakültesi mezunuyum.11 yıl  gsm ve ileti..