Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '21

 
Kategori
Öykü
 

BİR KODAMANIN MAĞLUBİYETİ

Deneyimli avukat, bilinçli bir bireye avukatlık yapmanın rahatlığıyla görevini ifa ettikten sonra hâkimin müsaadesiyle yerine oturdu. Davasıyla ilgilendiği hanımın yüzündeki ürkek ifade bir nebze olsun gitmişti. Kadının başına gelenleri düşündükçe içten içe sinirlenen avukat yaşanılan süreci kafasında değerlendirmeye başladı.

İş başvurusuna giden müvekkili ahlak yoksunu patron tarafından cinsel saldırıya uğramıştı. Ayrıca can güvenliği tehlikeye düşen ve son anda maktul olmaktan kurtulan hanımefendi bir süre olayın etkisinden kurtulamamış, psikolojik destek almak zorunda kalmıştı.

Olayın açığa çıkması için doktor muayenesinden geçerek darp raporu alan ve Adli Tıp Kurumu tetkikleri sonrası cinayet teşebbüsünü kanıtlar nitelikteki resmi belgeyi temin eden şiddet mağduru adaletin tecellisine duyduğu inançla hukuki bir mücadeleye girişmişti. Yasaların kendine tanıdığı hakları kullanarak zorbalığa karşı durmanın haklı gururunu yaşıyor, başını dik tutarak şiddet gören hemcinslerine örnek teşkil ediyordu.

Avukat, davalı tarafın vekâlet verdiği meslektaşının dolambaçlı cümlelerle bezenmiş savunmasını dinledi. Meslektaşı olduğu şahısla üniversitede aynı sınıfta öğrenim görmüştü. Ağzı iyi laf yapan, kendinden güçlüye kuyruk sallayıp hakir gördüğüne baskı kuran arkadaşı arka planda kalmayı sevmeyen ve her konu hakkında mutlaka en iyisi olduğuna inanan bir insandı.

Pahalı takım elbisesi, iri kadranlı markalı saatiyle dikkat çeken ve ağdalı diliyle savunma yapan meslektaşının müvekkili pişkin yüz ifadesiyle insanda tiksinti uyandırıyordu. Siyasi bağlantılarına, parasal gücünden elde ettiği saygınlığına güvenen kodaman bir patronu ancak böyle bir avukat savunabilirdi.

Hâkim davalının savunmasını dinledikten sonra kararı açıkladı. Dava kodaman aleyhine sonuçlanmış, şiddet mağduru hanımefendi bir nebze olsun rahatlamıştı. Belgelerin belirgin bir biçimde belirterek belagati ile davayı kazanan avukat adaletin tecellisini sağlamanın verdiği mutluluğun yanı sıra pek hazzetmediği meslektaşını yenilgiye uğratmanın kıvancını yaşamaktaydı.

Mahkeme salonundan çıktıktan sonra müvekkilinin yemek davetini kabul eden avukat, cübbesini çıkardıktan sonra hemcinsiyle birlikte iştirak edeceği mütevazi kutlamaya gitmek için adliye binasından ayrıldı.

 
Toplam blog
: 93
: 87
Kayıt tarihi
: 25.02.19
 
 

     TCDD'de makine mühendisiyim. Sanatın iyileştirici gücüne inanan bir insanım.    ..